Voorpagina Ervaringen

Geen benul van de drie nul

Typisch weer, er is me van alles beloofd wanneer ik de dertig zou naderen. Blijkt dat zelfs mijn biologische klok, die op tilt zou slaan met loeiende sirenes, mijn verjaardag vergeten is. Kan het zijn dat iemand de afspraak verzet heeft, want er heeft zich nog geen dikke inzinking aangemeld. Ik heb geen last van dilemma’s, nieuwe twijfels of onzekerheden. Geen vooruitzichtloze momenten, geen sleur, geen verkleurde dromen, geen verroeste relatie, geen verdampte verlangens, voel me al helemaal niet verslagen, in de knel of versuft. Godzijdank!

Ik ben eerder in mijn piek en verheug me op wat nog komen zal, insha Allah. Bovendien ben ik volgens mij sowieso te eigenwijs en zorgeloos lui om in een dergelijke depressie te raken. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, vond ik het een goed moment om een boodschap voor mijn ‘toekomstige ik’ achter te laten voor het geval ik wel in een dip kom te zitten.

Beste depri Eighty,

Uit mijn Google speurwerk is gebleken dat je in deze dip behoorlijk verveeld raakt van alle routine, ik zou zeggen ‘chapeau!’ wanneer JIJ eindelijk regelmaat in je leven hebt gevonden.

Mocht je jezelf hierbij in enen willen vergelijken met andere 30ers uit je omgeving, dan is dat volslagen nutteloos. Je hebt altijd alles in eigen tempo gedaan, op je eigen manier (meestal tot grote frustratie van je ouders, misschien kun je ze even een bloemetje sturen). Daar moeten jij en de rest het maar mee doen. Dat zeg ik toch nog maar even, gezien de quarterpound… euh quarterlife crisis blijkbaar ook inhoudt dat je het gevoel krijgt niet meer aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

De echte droombaan zul je waarschijnlijk nog steeds niet gevonden hebben, dus mocht je jezelf afvragen of je misschien niet beter wéér verder moet zoeken.. Niet denken, maar doen!

Vergeten wat je passies zijn, waar je naar streeft, wat je hobby’s zijn en waar je ambities liggen? Check dan je CV, ik heb deze zojuist voor je aangepast voor ’t geval je het echt niet meer weet, goudvis.

En ja, die jaren ‘80 en ‘90 waren cool. Alleen was je een kleine ukkepuk, een snotneus en mocht je alles pas in overleg doen, tenzij stiekem. Dus de gedachte die bij je ingekropen is dat het leven toen nog zo heerlijk lekker voor je lag, is echt zwaar overgewaardeerd. Bovendien heb je veel in het vooruitzicht, een pensioen en dus zeeën van tijd om o.a. heerlijk uit te slapen en je wekker voorgoed om te brengen, spontane uitstapjes en.. nou ja, bingo en klaverjassen. 

Verder is je vent de grootste goedzak, dus als je daarover aan het twijfelen bent geslagen: Shame on you, girl!

Dus kappen met kniezen, “dit” is lang niet alles. En als “dit” wel alles zou zijn, wees dan tevreden en dankbaar. Waarschijnlijk is dit één van de redenen geweest waarom je überhaupt zo flauw bent geweest dit schrijven daadwerkelijk naar jezelf te richten.

Nu maar gauw seizoen 6 van Lost checken.

Salaam en dikke groeten,

VT Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van