Voorpagina Maatschappelijk

Recessie Obsessie

Het ging altijd maar van goed naar beter en van veel naar meer. Welvaart zonder grenzen, the Sky is the Limit. En dan ineens is er dé crisis! Overal. Niemand ontkomt er aan. Iedereen zal het voelen. Elke dag is er wel een nieuw bedrijf dat ontslagen aankondigt. We merken er nu nog weinig van, maar tegen het einde van het jaar zit één op de elf werknemers (675.000 mensen) zonder baan, thuis op de bank voor die 52 inch LCD tv (gekocht in betere tijden) of aan het rummikubben in het koffiehuis.

Aanpassen aan een steeds luxer en welvarender leven gaat vrij snel, maar de omgekeerde weg gaat vaak een stuk minder soepel.

Niet meer 7 dagen per week vlees op het bord, de echte Cola weer alleen voor visites, van de Zara terug naar de Zeeman. Geen Fifa 2010 op de PlayStation 4, maar gewoon weer met een echte bal op een echt voetbalpleintje je schoenen van de markt verslijten. Ach, weer lekker simpel leven heeft ook wel wat. De crisis brengt misschien net dat wat we nodig hebben, back to basics. De vraag is alleen of wij verwende tjappies en mammies er nog wel mee om kunnen gaan?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van