Voorpagina Algemeen

WK voetbal: mét of tégen Kalou?

Gisteren was dus de loting voor het WK voetbal in Duitsland. Nederland heeft gelukkig één van de moeilijkste groepen geloot. Met Argentinië, Ivoorkost en Servië-Montenegro als tegenstanders kunnen dat hele leuke wedstrijden worden. Maar Oranje weet vanaf nu wel dat ze echt vanaf de eerste wedstrijd al top moeten zijn.

Hoewel de resultaten wel goed waren, hebben ze tot nu toe niet echt goed gespeeld. Ze hebben meer dan genoeg top-spelers in het team? Ze missen alleen nog een hele goeie rechtsbuiten a la Salomon Kalou. Met hem erbij zouden we, na Brazilië, misschien wel de sterkste aanval van het WK hebben met Robben, van Nistelrooij, van der Vaart én Kalou dus.

Als deskundigen als Marco van Basten en Johan Cruyff aan ?IJzeren Rita? adviseren dat Kalou een uitzonderlijk talent is en de wet laat dat gewoon toe, dan moet ze niet moeilijk doen. Anders staat ie op het WK in een Ivoorkust-shirtje tégen ons te spelen.

Dus pass hem gewoon die paspoort en hou op over dat ?het Nederlanderschap een hoofdprijs is?. Die jongen heeft die paspoort niet nodig, wij hebben die jongen nodig.

Uitgezette asielzoekers worden mishandelt in Congo door een ?foutje? van Rita. Maar ach, dat zijn maar (niet-Nederlandse) mensenlevens. Laten we nou niet die wereldbeker missen, door de ?koppigheid? van Rita.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van