Voorpagina Maatschappelijk

‘Fantaseren over een reusachtig concentratiekamp voor meer dan 6 miljoen moslims’

Op de website EJ Bron – een website die waarschuwt voor de dreigende eurabisering van onze westerse beschaving – is een vertaling verschenen waarin een schrijver fantaseert over ‘een reusachtig concentratiekamp voor meer dan 6 miljoen moslims’.

Het stuk is waarschijnlijk een mislukte poging tot cynisme; in ieder geval een reactie op een foto van de Turkse studente Merve Dag, die op onsmakelijke wijze met een machinegeweer geposeerd staat bij een holocaust herdenkingsmonument. De anonieme schrijver is hier woedend over en vindt dat als de provocerende foto van Dag onder kunst mag vallen, allés geoorloofd is. Dus ook de wens uitspreken om Turkse moslims in Duitsland te vergassen:

“Het zou het meest gewelddadige kunstproject in de Duitse historie zijn. Nog groter dan de ingepakte Rijksdag door Christo. Een reusachtig concentratiekamp voor meer dan 6 miljoen moslims als kunstproject. Wanneer men alle hoofddoeken zoals Merve Dag in Duitsland naast elkaar zou ophangen, dan zouden er galgen tussen Sylt en Oberammergau staan met een tussenafstand van 50 centimeter. Als teken van onze verbondenheid!”

Hij/zij raast verder:

“Kunst is immers een goede manier om onze gevoelens tot uitdrukking te brengen. En wij haten de Turken nu eenmaal tot kotsen toe! Waarom worden de concentratiekampen dus niet meer opgebouwd? De techniek van vergassing heeft vermoedelijk de afgelopen 70 jaar toch de nodige vooruitgang geboekt?”

Ook bij de lezers kwam het ‘cynisme’ niet echt aan:

Jade: ‘Hopelijk wordt bovenstaande stuk zeer binnenkort bewaarheid:

Tsjah. Kunst blijft een relatief begrip. En de vrijheid van meningsuiting blijkbaar ook.

Foto: Remon Rijper via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie