Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Fox commentator Erik Rush na aanslagen in Boston: “Vermoord alle moslims”

Bij de finish van de Boston Marathon hebben twee krachtige explosies plaatsgevonden waarbij minstens twee doden en tientallen gewonden zijn gevallen. De explosies vonden kort na elkaar plaats. In de reguliere- en social media gonst het van de geruchten, vooral de term ‘moslims’ komt in duizenden berichten voor. Een greep uit het type berichten:

1. Mensen die met een beschuldigende vinger naar alle moslims wijzen. Fox-commentator Erik Rush deed de opvallendste uitspraak van de dag: ‘Vermoord alle moslims!’

2. Moslims die zélf zijn bang dat de daders een islamitische achtergrond hebben:

3. Mensen die bang zijn dat aanslag voor politieke doeleinden gebruikt zal worden, en daardoor de hetze tegen moslims nieuw leven kan worden ingeblazen:

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie