Voorpagina Grappig, Media, Opmerkelijk

Gescot!

Vroeger hadden we van die kapotgrappige debatten op de schoolpleintjes en op straat, waarbij het erom ging om je tegenstander monddood te maken, te vernederen, te dissen, te scotten. Het mooie was dat er soms zulke mooie en creatieve vondsten waren dat zelfs je tegenstander moest lachen nadat ie was gescot. "Ik verbouw je gezicht zodat je moeder je niet eens meer herkent" "Ik hoef je gezicht niet eens te verbouwen. Je bent zo lelijk, je moeder wíl je niet eens herkennen."

De mooiste scots had je als je tegenstander begon te haperen en gewoon niets meer in kon brengen. Een pijnlijk vernederende stilte, vaak gevolgd door een al dan niet fysieke uiting van frustratie. Dat was gewoon de ultieme scot. Ik moest er meteen aan denken toen ik van de week de radicale arabist Hans Jansen in debat zag met de vrolijke groene mocro politicus Tofik Dibi.

Betreffende fragment is te zien vanaf 6:30

Hans: "De Islam is niet eigenlijk een mens. Dat zijn de boeken he die moslims elkaar toeschuiven, de opvattingen van de moslimse leiders he, de mannen met baarden in moskeen in binnen- en buitenland die goed contact met elkaar houden en die in stijgende mate in detail bepalen wat wij in Nederland wel en niet mogen doen."

Tofik: Geef es een voorbeeld. Wat bepaalt iemand uit Verweggistan wat wij hier in Nederland moeten doen?

Hans: Eeeeuuh, nou, euh, er is dus bijvoorbeeld geprobeerd door mannen met baarden om eeeuhh, euh, jah God… het is een hele goeie vraag.

Laten we het effe niet over de inhoud hebben (als die er al is), maar dit is toch een gruwelijk scot? Deze gast wordt eerst gescot door Tofik, om vervolgens op ongenadige wijze zichzélf te scotten. Gewoon een scot in het kwadraat.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van