Voorpagina Ervaringen

De Klusjesman

In de afgelopen 3 maanden ben ik getransformeerd van luie onhandige nietskunner met twee linkerhanden tot een begenadigd klusjesman die geen klus meer uit de weg gaat. Vrienden zullen mij, gezien mijn voorgeschiedenis, wel voor gek verklaren, maar ik zou het klussen nu een nieuwe hobby kunnen noemen. Ik heb zelfs een verschrikkelijke klusjesbroek en dito truitje met bijpassende verfvlekken en schuurscheurtjes. Als ik nu zo terugblik, dan is er vanaf het moment dat ons nieuwe huis werd opgeleverd zo ontzettend veel gebeurd.

Muren laten stucen door een abe uit Den Haag, vloerverwarming en tegels in de woonkamer laten zetten door een abe uit Rotterdam, tegels weer eruit laten halen (de tegelzetter was of z’n bril of zo’n waterpas of allebei vergeten), tegels opnieuw laten zetten, meeste muren laten verven door Johnny uit Breda, rest van de muren zelf geverfd (ken inmiddels alle soorten en kwaliteiten verf), tussendoor luier van m’n kleintje verschoond (ken inmiddels alle verschrikkelijke vormen van baby ontlasting), lampen ophangen, gaatjes boren (eerst natuurlijk 3 dagen met de verkeerde boor ontzettend veel moeite doen, om vervolgens erachter te komen dat het ook met 2 vingers in de neus kan als je gewoon de juiste boor koopt), kastjes inelkaar zetten, tafels beschadigen, spiegels ophangen, plankjes plaatsen, van hollewandpluggen (God, laat die wandkast alsjeblieft hangen, anders gaat m’n tv eraan) tot paneelgordijnen… ik heb het allemaal gezien en gedaan.

Een belangrijke tip hierbij is om gedurende deze periode je vrouw naar de stad (zonder je pinpas), of naar haar ouders of vriendinnen te sturen. Of alvast kussentjes en bloemetjes uit te laten zoeken. Als ze in ieder geval maar ver verwijderd is van het gereedschap en je dingetjes. Want dan heb je bijvoorbeeld net de juiste maten schroefjes en boortjes voor de lampen, kastjes en schakelaars netjes bij elkaar gezocht en gesorteerd, heeft je lieve vrouw de volgende ochtend alles opgeruimd en doodleuk de hele boel zo in één grote tas gekiept. Een huis hoort tijdens zulke werkzaamheden nou eenmaal rommelig en vies te zijn. Dus nogmaals, zorg voor voldoende afstand tussen je vrouw en je gereedschap!

Nu het huis min of meer ‘af’ is, is het eindelijk tijd voor: Feestjes! De eerste hebben we vorig weekend gehad, het huis werd toen officieel geopend in naam van Allah swt, met recitaties uit de Quran, lofliederen, mooie gebeden en natuurlijk lekker eten. Een mooi begin van wat insha Allah een gezellig en veel bezocht huis zal worden. De komende periode hebben we in ieder geval nog genoeg feestjes en etentjes in huis.

Oh ja, voordat er nu allemaal aanvragen voor klusjes binnen gaan komen, ik neem even een sabattical van een jaar, daarna ben ik weer beschikbaar als klusjesman.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van