Voorpagina Algemeen

Het debat ‘Jonge Turken en Marokkanen op zoek naar het beloofde land’

‘Tweederde van vertrekkers uit Nederland is van allochtone afkomst’.

‘Ze zijn de intolerantie beu of zien in hun land van herkomst betere carrièremogelijkheden.’

‘D66’er Schouw: ‘Dit is echt heel slecht voor de economie’

Slechts enkele citaten uit een bericht waaruit blijkt dat tweederde van de vertrekkers uit Nederland een allochtone achtergrond heeft. Uit een onderzoek van Anatolia blijkt zelfs dat 42% van de Turkse jongeren erover nadenkt om binnen nu en tien jaar hun heil in Turkije te zoeken, terwijl ze misschien wel hard nodig zijn in Nederland.


Kortom, kun je Turken en Marokkanen op één hoop gooien en zouden we er niet alles aan moeten doen om ze hier te houden? Tijdens het debat in Arminius probeerden ze een bescheiden antwoord op die vraag te zoeken. Journaliste Fidan Ekiz, arabiste Asma El-Fassi en het actieve publiek vertelden over hun ervaringen. Presentatie: Abdelkarim El-Fassi. Kijken!

DEBAT 2013-5-1 : Jonge Turken en Marokkanen op zoek naar het beloofde land from arminius on Vimeo.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie