Voorpagina Algemeen

Jörgen Raymann

Gisteren zijn de Gouden Beelden uitgereikt voor verschillende categorieën in het televisiewereldje. De prijs voor ?tv-persoonlijkheid van het jaar? ging naar Jörgen Raymann. En daar ben ik het 100% mee eens. Als één van de weinige allochtone televisiemakers doet hij het toch heel erg goed. En we hebben dankzij hem ook wat ?allochtone? humor op tv. Híj mag natuurlijk wél grappen maken over Surinamers, Marokkanen, Antilianen en de rest van de multiculti-kliek.
In zijn programma ‘Raymann is laat’ speelt hij dan ook vaak in op de huidige hype rond de multiculturele samenleving en integratie. Tussen neus en lippen door worden er wat tikjes uitgedeeld richting de ?rechtse? politiek en de tegenstanders van een multicultureel Nederland. Maar dat gebeurt altijd met de nodige humor en relativering en er is gelukkig ook veel zelfspot in terug te vinden.

Ik denk dat de meeste ‘allochtonen’ op dezelfde wijze kijken naar het huidige ?anti-multiculti-sfeer? in Nederland. Daar waar je bij veel ‘autochtonen’ toch een angst ziet, is er van angst onder de ‘allochtonen’ niet echt sprake. Wel zijn er vaak zorgen over welke kant we nou allemaal opgaan met Nederland, maar met een dosis humor wordt dat vaak weer gerelativeerd.

Jörgen moet zeker nog lang op de buis blijven, want dan valt er op tv tenminste ook nog eens te lachen over Marokkanen, Turken, Surinamers, Antilianen en de rest van het kleurrijk gezelschap die we gelukkig in Nederland hebben.

Nederland moet een mooie gevarieerde fruitschaal blijven, met allemaal lekkere verschillende soorten fruit (af en toe die rotte appels eruit halen natuurlijk). Zo?n fruitschaal ziet er tenminste gezelliger uit dan een koelkast vol broodjes kaas.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van