Voorpagina Politiek

Verhagen, het hondje van

De dialoog vermijden, omdat er eventueel uitspraken worden gedaan die niet in je straatje passen. Wilderiaanse taferelen waar ook Verhagen zo nu en dan goed over kan meepraten. Hij heeft besloten om niet deel te nemen aan de VN conferentie tegen racisme, omdat er eventueel anti-Israëlische geluiden te horen zullen zijn. Eventueel ja, want de conferentie is nog niet begonnen. Een gemiste kans naar mijn bescheiden mening. Nu ontbreekt in het debat over ondermeer vrouwenrechten, kinderrechten, migratieproblemen en de vrouwenhandel ook de stem van Nederland (het -o zo tolerante- Nederland waar alles gezegd mag worden, behalve als het over Israël gaat).

Hmmm, na het lezen van een dergelijk bericht vraag ik me aantal dingen af. Is Verhagen wel tegen racisme? Is zo’n conferentie niet de perfecte gelegenheid om xenofoben van de nodige repliek te dienen. Is hij even vergeten dat hij een volk vertegenwoordigt en niet alleen zijn pro-Israëlisch alterego? Is hij zich bewust van het signaal dat hij hiermee afgeeft aan kwaadwillende personen? Bepaalt Verhagen tegenwoordig het denkbeeldige kader van de vrijheid van meningsuiting? Zal er ooit een tijd komen dat Nederland zelfstandig politieke beslissingen kan maken? Heb er niet al te veel vertrouwen in, maar blijf het absoluut een laffe knaap vinden, die Verhagen. Maar goed, gelukkig zijn er ook nog heel veel moedige mensen op de wereld! Wat me dan weer blij maakt is dit filmpje!

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim