Voorpagina Maatschappelijk

Een Zwarte Koninginnedag

"Zucht…Wat begonnen is als een prachtige dag is geëindigd in een vreselijk drama". De reactie van onze koningin was nog wel het meest gepast gisteren. Een aanslag. Tragisch, verschrikkelijk voor de slachtoffers en treurig voor de koninklijke familie. Maar waarom dan gelijk uitvoerig discussieren over of de beveiliging wel goed was en of we nog wel op deze open en intieme wijze Koninginnedag kunnen vieren? Tuurlijk kan dat! Het was een gek en dit soort dingen kunnen altijd en overal gebeuren. Iemand die morgen met een AK-47 midden in het centrum van Amsterdam om zich heen wil schieten, kan dat gewoon doen. Gekken en gestoorden hou je niet zo makkelijk tegen. Tuurlijk is een bepaalde mate van beveiliging noodzakelijk (er waren al 700 agenten), maar of je met nog meer beveiliging zoiets kan voorkomen, lijkt me eigenlijk niet.

Net als bij elke aanslag tegenwoordig, was er natuurlijk nog wel even de vraag of het een moslim was. ‘Gelukkig’ is dat niet zo (voor zover bekend), waardoor er geen link gelegd kon worden met Al Qaida en Hans Jansen niet als deskundige uit de kast hoeft te worden gehaald. Namens alle redactieleden wil ik mijn medeleven tonen aan alle naasten van de slachtoffers.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van