Voorpagina Ervaringen

… met lentereces dl 2

Noureddine… is nog steeds met lentereces, maar heeft nog wat voor jullie achtergelaten.

Beste allemaal, Gamperviolennikkel! Die training duurt maar en duurt maar en duurt maar. Subhanullah, je moet hier echt wel een flinke mate van extreme ‘sabr’ (standvastigheid) voor hebben. In ieder geval, anyhoe, dokter shoe. Ik mis me meissie echt mal. Het ziet er naar uit dat deze oefening der geduldigheid nog wel even gaat duren. Vandaag waren we even in de meerderheid in West. Ik zat in een groepje tussen Martin, Dennis en Ivar en Mohammed een beetje onze strategie van de dag, week, jaar en ons meerjarenplan door te spreken. Ook wij waren er over uit: ongetwijfeld seculariseren flinke delen van de tweede generatie in rap tempo, maar noch de derde generatie, noch de aanwas van terugkeerlingen kunnen worden onderschat. We zagen enkele mocrobroeders zichtbaar sch(r)ik hebben in dit polderoverwicht. 4 uit 5 is niet half zo slecht, oder?

Enfin, hoe gaat het verder met jullie? Hoe staat het met jullie huiswerk? Ik moet eerlijk toegeven dat ik even afgedwaald ben vanwege die discussie van Faisal over Leezenberg Leest Janssen (en weerlegt de pleuris uit hem!). Ik dacht Leezenberg? Effe zijn bundel ‘Islamitische Filosofie’ bekijken… en voor ik het wist zat ik tot aan mijn knieën in de Griekse filosofie. ‘Aqieda-technisch verwaarloosbaar maar vanwege algemeen maatschappelijk nut wel interessant. Echter, nu heb ik koppijn en na dat rondje Amsterdamse-Bos-met-bepakking ben ik er wel even klaar mee. Dus Tariq mag even wachten terwijl ik Michael Connely’s laatste (The Brass Verdict) in sneltreinvaart er doorheen jas.

Dus. Ik mis me meissie nog steeds. Veel plezier met Schotlands huisdichter, Rabbie Burns.

fi amanullah,
Noureddine,
uw broeder in de mensheid.

A Red, Red Rose

O my Luve’s like a red, red rose,
That’s newly sprung in June;
O my Luve’s like the melodie
That’s sweetly play’d in tune. –

As fair art thou, my bonie lass,
So deep in luve am I;
And I will luve thee still, my Dear,
Till a’the seas gang dry. –

Till all the seas gang dry, my Dear
And the rocks melt wi’ the sun:
I will luve thee still, my Dear,
While the sands o’life shall run. –

And fare thee weel, my only Luve!
And fare thee weel, a while!
And I will come again, my Luve,
Tho’it were ten thousand mile!

Robert Burns (1759-1796)

In het jaar dat Elvis stierf, werd Noureddine geboren. Op zijn negende kreeg hij een skateboard. Op zijn 20ste werd hij in Schotland verliefd op boeken. Op zijn 27ste werd hij moslim en vond hij zijn draai. Hij werkt in de gehandicaptenzorg en denkt soms dat hij bijna Arabisch kan lezen maar vraagt dan toch om een klinker. Hij jat de beste grappen van de missus, steun en toeverlaat sinds 2006. Af en toe vertaalt hij wat poëzie omdat het leven dan gewoon beter is.

Lees andere stukken van