Voorpagina Gastarbeiders

Geef Wilders dan maar de macht

Bastiaan Verberne is gastarbeider bij wijblijvenhier.nl

Op de dag dat Obama een handreiking doet naar de moslimwereld, doet het Nederlandse volk het tegenovergestelde. 1 op de 7 Nederlanders stemt op de anti-partij van Wilders. Op haar Europese debuut komt de PVV binnendenderen op de tweede plaats en geeft de VVD en de PvdA het nakijken. Ik merk dat ik op straat en in de trein om me heen kijk en me afvraag wie toch die PVV-kiezers zijn. Ze moeten er normaal uitzien, want het zijn er zoveel. Is de Partij voor de (selectieve) Vrijheid nog te stoppen? Ben bang van niet. En we kunnen zo langzamerhand ook wel ophouden met proberen.

De enige remedie tegen populisten is om ze veel macht te geven, het liefst zo snel mogelijk. Laat de gemeenteraden en het kabinet maar uitpuilen met PVV-ers. Het volk, dat blijkbaar zo hard roept om Wilders, moet dan maar voelen hoe goed Nederland er voor staat een paar jaar onder bewind van premier Geert. Laten we voor het gemak eens aannemen dat het Wilders lukt om genoeg gekwalificeerde en ja-knikkende partijgenoten te werven, zoals nu die Barry Hoeheetieookalweer. Grote kans dat het op deze LPF-valkuil stuk loopt, maar fantaseer even met me mee over een stabiel kabinet Wilders. Gewoon zonder coalitiepartners want we gunnen de PVV in dit scenario alle macht als meerderheidskabinet. 

Geert en zijn trawanten maken op basis van hun standpunten een regeerakkoord met het volgende verlanglijstje:

 • Een algeheel Koranverbod
 • Artikel 1 van de Grondwet afschaffen (non-discriminatieverbod)
 • Een boerkaverbod en verbod op hoofddoekjes in alle openbare gebouwen
 • Speciale getrainde teams om boerka’s en hoofddoekjes op te sporen en af te trekken
 • Vliegtuigen vol criminelen met een Marokkaanse nationaliteit richting Rabat
 • Voldoende munitie voor de politie, want het Marokkaanse tuig wordt natuurlijk eerst in hun knieen geschoten
 • Nederland zegt het lidmaatschap van de Europese Unie en alle andere onzinverdragen (over mensenrechten enzo) op
 • Albayrak en Aboutaleb mogen vanwege hun dubbele nationaliteit geen publieke functie meer uitoefenen en belanden in de WW
 • (Vervolgens) de WW afschaffen voor mensen met een dubbele nationaliteit
 • (Dan maar ook gelijk) de dubbele nationaliteit verbieden
 • Artikel 20 van de Grondwet afschaffen (vrijheid van godsdienst)
 • Bouwverbod voor nieuwe moskeeën
 • Verbieden van het islamitisch onderwijs
 • Uitzetten van alle imams die iets ‘on-Nederlands’ zeggen
 • Het boevennest / de Nederlandse Antillen uit het Koninkrijk gooien
 • Al het ontwikkelingswerk stopzetten

Dat is toch ongeveer wat we willen, hè mensen? Het regeerakkoord krijgt het motto: "Zeggen waar het op staat: vol is vol." Vervolgens gaat Wilders flink aan de slag om het verlanglijstje voor ons, het volk, waar te maken. 

Hebben wij, het volk, enig benul over de gevolgen hiervan? Wat betekent dit voor ons, de hardwerkende mensen? Nederland raakt politiek en economisch geïsoleerd in Europa en de rest van de wereld. Zelfs de VS distantieert zich van onze keiharde opstelling tegen de islam. Allochtonen raken gefrustreerd, werkloos, komen in opstand of emigreren weer met zijn allen (hoera, de eindoplossing!). Ambtenaren zitten met onuitvoerbare regelgeving en zelfs de bereidwillige uitvoerders worden beperkt door de irritante Grondwet. Maar het allerergste is nog: de koopkracht daalt. Nederland voelt pijn in de portemonnee. Dat zal de doodsteek worden voor Wilders. Kom niet aan het geld van de Nederlanders. We zijn namelijk zuinig. 

Uit de puinhopen van kabinet Wilders zal Nederland pas weer kunnen herrijzen als open en tolerante natie. Dan zijn opeens die buitenlanders wel weer handig en de kwaadsten niet: "Ach, ze hebben nou eenmaal rare gewoontes, maar dat hebben wij ook." Multicultureel is weer een net woord en niemand maalt om Geert, die samen met Pim en Rita, langzaam uit de Nederlandse geschiedenis zal verdwijnen. Pas na acht jaar Bush, een economische crisis, een uitzichtloze oorlog en een gigantisch begrotingstekort waren de Amerikanen toe aan Obama. Eerst het bitter, dan het zoet. Zullen we maar gewoon de volgende keer massaal op Wilders stemmen? Dan hebben we het maar gehad.


Bastiaan Verberne is religiewetenschapper en intercultureelconsultant

Bastiaan Verberne is religiewetenschapper, dagvoorzitter en presentator.

Lees andere stukken van