Voorpagina Ervaringen

Mijn school, deel 1

De meest bizarre personen kom je er tegen, soms weet ik niet of ik nou Engels of Nederlands moet praten. Het stikt er van de internationale studenten, voornamelijk Oost-Aziaten. Als ik naar school ga, dan is het meestal voor niets, en als ik niet naar school ga dan had ik beter kunnen gaan. Soms voel ik me een muurbloempje tussen al die enge mannen en probeer ik mijn weg te vinden.

Veel vrouwen zijn er niet, aangezien mijn opleiding verbonden is aan ICT-afdeling. Met wil en dank, ben ik dus een ICT-er, Vormgever, Moslima en Vrouw. De overheid zet zich in voor meer vrouwen in de ICT-branche. Ik zou dus over vier jaar een VIP-pas moeten krijgen, want ik ben vrouw, ICT-er, en allochtoon. Maar goed, terug naar de kantine daar staat een buitenlandse jongen achter de bar. De eerste keer dat ik daar wat kocht, kreeg ik het drankje gratis, tussen al die starwarsfreaks, whizzkids, kornliefhebbers, rammsteinmalloten, lesbo?s en internationale guppies zag hij wat van zichzelf.

En de tweede, derde, vierde keer was ook het ook voor niets. De bangerik in me vond het algauw intimiderend worden, ook al is hij bruin en moslim, het blijft een man. Dus voortaan kom ik daar niet meer, af en toe kijk ik om het muurtje en als hij daar staat dan heb ik pech. Terug naar de klas, ik had laatst een werkcollege en de leraar vertelde zeer enthousiast hoe model van Porter is opgebouwd. Iedereen in ons klas heeft een leptop, dit is nu zo geweldig om een ICT-student te zijn, je kunt gewoon college volgen en msn-en tegelijkertijd. En je kunt ook nog een gratis printen!