Voorpagina Politiek

Zegt u het maar

In de wandelgangen van de Knettergek en Het Witte huis wordt er al maanden over gesproken: een aanval van Israël op de ‘nucleaire installaties’ in Iran. De VS stellen zich vooralsnog ’terughoudend’ op, maar Netanhatsjoe wacht al maanden op groen licht van de beschermheren uit Washington. Ik vraag me weleens af hoe zoiets gaat. De dag dat je als leider besluit om een land aan te vallen; daar hebben we hier toch over? Een aanval op een moslimland met 70 miljoen inwoners? En weer een aanval uit ‘voorzorg’ hè. Hoe lang kan dit soort taferelen doorgaan? Wanneer beseffen we dat een illegale staat, illegale dingen staat te doen, die vervolgens worden gerechtvaardigd uit schuldgevoel voor die holocaust weet je wel?

Wat voor gevolgen zal een dergelijke aanval op de wereldorde kunnen hebben? Eindelijk vrede (kuche)? Of een hele gevaarlijke zet? Zegt u het maar…

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim