Voorpagina Media, Opmerkelijk, Politiek

Waar Zijn De Media – Deel 54

Oh, mijn God. Verschrikkelijk nieuws. De gehele redactie van Wijblijvenhier.nl veroordeelt de gebeurtenis hieronder en neemt hier openlijk afstand van!

Een moslim in Duitsland heeft zijn buurvrouw onlangs doodgestoken bij een rechtszitting. De man was een praktiserende moslim, had een lange baard en stond bekend om zijn anti-democratische uitlatingen. Hij maakte zijn buurvrouw in korte rok regelmatig uit voor ‘hoer’, ‘NSB’er’, etc… Op het moment dat zij tegen hem wil getuigen, wordt zij op brute wijze doodgestoken (18 steken) voor de blauwe ogen van haar zoontje (3) en man. Zij was zwanger en is vanochtend begraven. 


Begrafenis van de buurvrouw

Wij spreken ons ook uit tegen het trieste feit dat de media hier vrijwel niets over hebben bericht. Racisme, extremisme, moslims, haat tegen het Westen… Allemaal actuele onderwerpen en toch is het vrijwel genegeerd. Het verhaal liep iets anders.


Het werkelijke verhaal

Het gevoel wat je nu hebt, moet je even vasthouden. Het verhaal hierboven is namelijk niet hoe het werkelijk is verlopen, maar de verontwaardiging die je voelt, mag je toepassen op het werkelijke verhaal:

Marwa el-Sherbini, een Duitser met Egyptische roots en een hoofddoek, stond op het punt te getuigen tegen haar buurman die haar o.a. voor terrorist uitmaakte. De man is door de Duitse OM omschreven als xenofoob en moslimhater. Voor zij haar getuigenis kon afleggen, werd zij door haar buurman op brute wijze neergestoken. Zij was zwanger, had een kind van 3 jaar en een man die gewond raakte (door de dader en een agent), toen hij haar probeerde te helpen. Marwa is vanochtend begraven in Egypte.

Onbegrijpelijk dat iemand 18 keer gestoken kan worden tijdens een rechtszitting en dat haar man moest ingrijpen…

Berichtgeving

"De media krijgt altijd de schuld", "slachtofferrol!", etc… Dit krijgt de gemiddelde moslim te horen als deze kritiek uit op het functioneren van de media. Maar over de Nederlandse media kan ik niets anders zeggen dan dat zij gezamenlijk hun kop in het zand hebben gestoken. Triest!

NOS plaatste een klein stuk vandaag met als titel: "Ophef Egypte om steekpartij Dresden". Huh? Wat dacht je van de volgende kopjes: "Moslimhater vermoordt moslima", "Islamofobie bereikt nieuw dieptepunt" en "Moslima’s met hoofddoek hun leven niet meer zeker". De Telegraaf verdient dan nog een complimentje, voor wat het waard is…

Weinig media hebben dit opgepakt. Was het niet actueel? Het hoofddoekverbod in Belgie was wel wekenlang onderwerp van de opiniepagina’s, islam en racisme zijn toch wel hot items op dit moment, een messteek jaren geleden met briefje is nog steeds iets wat in veel discussies opkomt, etc…

Was het misschien totaal onverwacht? Hadden wij niet gedacht dat ook ‘de beschaafde critici’ van moslims door kunnen slaan en dat moslims het slachtoffer kunnen zijn van datgene waar zij van veroordeeld worden?

Waar zijn de pamfletten van maatschappelijke organisaties die kritisch zijn richting moslims en de islam in Europa en deze daad in duidelijke woorden afkeuren? Waar zijn de actualiteitenprogramma’s die hier dagenlang op doorgaan? Waar is het geblaf van alle waakhonden die bij elke misstap de opiniepagina’s doodspammen?

Zorgen


Marwa met haar zoontje

Marwa zal altijd in onze herinneringen voortleven als voorvechter van de vrijheid van religie.

De redactie is erg verontwaardigd over dit gebeuren en vreest een anti-islamisering van Europa. De toename van verbaal en fysiek geweld baart ons en onze bezoekers, die ons hiervan op de hoogte stelden, ernstige zorgen. Wij hopen dan ook dat de media en politici alles op alles zetten om deze tendensen buiten de grenzen van Nederland te houden/plaatsen!