Voorpagina Algemeen

Wegkijken

Terwijl zij aan het bidden waren in de Moskee werd het vuur op hen geopend. In totaal zijn 44 moslims hierbij om het leven gekomen, 26 anderen raakten (zwaar-)gewond. Wat een bloedbad, in een plaats van aanbidding. Echt verschrikkelijk. 

“Waren het Palestijnen die door Israëliërs zijn gedood? Moge Allah swt hen vervloeken! Ik ga dit nieuws ook op mijn Facebook delen!”
…euhm, nee, het waren geen Israëliërs.

“Waren het Afghaanse broeders die door een Amerikaanse drones zijn gedood? Moge Allah swt hen vervloeken! Ik ga dit nieuws ook op mijn Facebook delen!”
…euhm, nee, het waren geen Amerikanen.

“Waren het onze Syrische broeders die door die hond Assad zijn aangevallen? Moge Allah swt hem vervloeken! Ik ga dit nieuws ook op mijn Facebook delen!”
…euhm, nee, het was niet Assad.

Nee, de 44 mensen zijn in Nigeria gedood door waarschijnlijk ‘Boko Haram’, een extremistische groep die al een aantal jaren zegt te strijden voor een islamitische staat en daarbij aanslagen pleegt op zowel Christenen als gematigde Moslims.

“Broeder, je moet niet alles geloven wat wordt verteld in de media en niet kwaad spreken over je broeders. Ben je daar geweest om het met eigen ogen te checken? Nou dan! Beter deel je dit ook niet op Facebook; spreek goed of zwijg. Zij strijden tenminste voor een Islamitische staat, wat doe jij nou eigenlijk?”

…euhm, 44 broeders zijn gedood. Moeten we dat voorbij laten gaan zonder iets te zeggen dan?

“…”

Nourdeen Wildeman is een Nederlander van christelijke komaf die op 24 jarige leeftijd moslim is geworden. Nourdeen is oprichter en voorzitter van Stichting as-Salaamah wal'Adaalah.

Lees andere stukken van