De Keffiyeh. Ooit een verheven symbool voor de Palestijnse strijd, vandaag de dag gedegradeerd tot louter een mode- of statusitem. Om te weten hoe het allemaal begon, gaat Al-Jazeera in gesprek met de makers en de dragers van het lapje stof dat momenteel een moeilijke tijd doormaakt. Meer achtergrond over de Keffiyeh ook hier te vinden.
Pssst..
Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Dit delen:
De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...
Lees andere stukken van Faisal
Eén reactie op "De Keffiyah: Made in Palestine?"
In de jaren 80 heb ik hem nog gedragen, de “Arafat sjaal “ zoals wij hem inderdaad noemden. Ook toen was het een mode item maar het dragen ervan zond nog wel enigszins een politieke boodschap uit, het was in die tijd namelijk nog heel gewoon en geaccepteerd als je mee liep in pro Palestina demonstraties. De Keffiyah, ik vind hem nog steeds prachtig, interessant ook al die symboliek en verschillende kleuren en manieren van dragen. Maar ik zie hem liever daar waar hij thuis hoort en zijn oorsprong heeft. Dat hij nu in allerlei (kleuren) variaties weer een mode item is geworden maar volkomen los van elke politieke betekenis vind ik jammer. Het lijkt me een interessante documentaire, ik ga zeker kijken.