Voorpagina Ingezonden

Belust op gewelddadigheid

Dit stuk is ingezonden door Waleed Duisters.

Wat is er toch aan de hand met de moslims? Wij moslims klagen steen en been over de agressie overal ter wereld tegen ons. Wij demonstreren tegen de onderdrukking van de moslims van China tot Ethiopië en van Rusland tot Amerika. Maar hoe zit het met die lust tot oorlog en geweld van sommige ‘broeders’? Abdel Latif Moussa is omgekomen tijdens gevechten in Rafah op de Gaza-strook. Abdel Latif Moussa! Waarschijnlijk zul je denken wie de *piep* is Abdel Latif Moussa? Nou: het was de Emir van Gaza. Wie hem die titel heeft gegeven? Nou: hijzelf en de anderhalve paardenkop die hem steunde.

Op  vrijdag 14 augustus 2009 riep hij tijdens het vrijdagsgebed het Emiraat Gaza uit en meende zo Hamas van de troon te kunnen stoten. Het Islamgehalte van Hamas stelde volgens dit ‘lichtend voorbeeld’ niets voor en hij zou het met zijn bommen en granaten wel even komen oplossen. Alleen de foto van zijn vrijdagspreek zou de mensen al tot denken moeten aanzetten. Als je jezelf als imam moet omringen met tot de tanden bewapende strijders is er toch iets niet helemaal pluis.

Een dag later was zijn strijd al gestreden. De Hamaspolitie kwam verhaal halen maar kreeg vooral kogels. Abdel Latif Moussa is samen met zijn anderhalve paardenkop gedood. Hun ‘clubhuis’ is kapot. Abdel Latif zal de geschiedenisboeken ingaan vanwege zijn behoorlijk geflopte leiderschapskwaliteiten en over 3 weken zal niemand nog weten van zijn ‘Emiraat’ van Gaza.

Toch blijft er bij mij wel een vraag over: waarom zijn veel moslims zo geweldsgeil dat ze steeds van deze achterlijke acties ondernemen? Dergelijke zaken zijn al vaker ondernomen. Denk maar aan Doku Umarov die de Tjetjeense staat heeft ‘afgeschaft’ en het Khalifaat Noord-Kaukasus heeft opgericht. Hij maakt nu de bossen van Dagestan tot en met Karatsjaj-Tjerkessië onveilig en valt de bevolking daar lastig met zijn onzinnige strijd om zijn ‘khalifaat’ te kunnen invoeren. Of denk aan Sheikh Hasan Aweys die in Somalië een oorlog is begonnen tegen zijn oude strijdmakker Sharif Sheikh Ahmed. In plaats van samen te werken met de nieuwe president van Somalië en eindelijk vrede te brengen in dat land, gaat hij verder met oorlogje ‘spelen’ en stort hij Somalië in totale chaos.

Waarom toch deze drang tot geweld? Misschien snap ik het niet helemaal maar de mensheid blijkt niet te leren van haar fouten. Na de verschrikkelijke oorlog in de loopgraven van België tussen 1914-1918 zou je toch zeggen dat wij ons lesje zouden hebben geleerd. Wat die les is? Nou: oorlog is niet leuk. Maar ja, al rap volgden de Tweede Wereldoorlog, Korea, Vietnam, de Golfoorlogen… Nee, we leren het nooit en helaas doen sommige moslims ‘lekker’ mee met hun lust tot gewelddadigheid.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!