Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk, Media

Racistische reacties op anti-Zwarte Piet betoog van Quinsy Gario

Quinsy Gario is kunstenaar, schrijver en activist en werd bekend nadat hij enkele jaren geleden de Zwarte Piet traditie – en de onderliggende racistische boodschap – in Nederland aan de kaak stelde. In het buitenland kijkt men elk jaar weer vreemd op wanneer de ‘zwarte knechtjes’ hun witte baas dienen, en de straten vullen om de kinderen eens even goed te verwennen.

Maandagavond was Quinsy te gast bij Flauw en Bitterman, en terwijl zijn argumenten door de tafelheren werden weggelachen (racisme, hoe kom je daar nou weer bij, ze zijn zwart vanwege de schoorsteen blablabla) reageerde Twitter. En hoe. Totaal niet racistisch hoor, want racisme in Nederland? Dat bestaat niet.

Bekijk hier de hele uitzending:

Perrie Hoekstra daarentegen kwam met een verstandige tweet: 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie