Voorpagina Ervaringen

H1N1 terreur

Ik overdrijf echt niet als ik zeg dat de Mexicaanse griep ons allen tot smetvrezende malloten transformeert. Sla de kranten maar open en jawel, je bent voorzien van je dagelijkse portie aan smetinfo. De laatste keer dat iemand mij geen hand wilde geven, was dit niet op basis van religieuze overtuigingen maar op griep gebaseerde overtuigingen. Na een dergelijke weigering voel je je pas echt dirty.

Langzamerhand ben ik het nieuws over grip op griep, de flessen antibacteriële zeep, alcoholdoekjes, mondkapjes, hygiënekits en vooral de smet feitjes meer dan zat. In de afgelopen maanden ben ik ongewild te weten gekomen dat bedrijven massaal desinfecterende zeep inslaan, dat de Mexicaanse griep op 3 Nederlanders ziek kan maken (bij normale griep 1 op 100), dat de verkoop van weerstandproducten enorm is toegenomen, dat er in totaal 1.473 bevestigde infecties zijn, waarvan 28 ziekenhuis opnames zijn en 2 sterfgevallen.

Ongewenst is er onder mijn aandacht gekomen dat toetsenborden 4 keer zo veel bacteriën herbergen dan de NS toiletbril (voor de filerijders onder ons die nog geen genoegen hebben gehad met een dergelijke bril, ik bespaar u de details, het enige wat ik kan zeggen is: Abandon hope all ye who enter here). En ik vraag me af, hoe kan ik met deze kennis nou nog vrolijk doortypen?

Tuurlijk zijn vaatdoekjes ranzig, vanzelfsprekend dat je geen make-up van een ander moet gebruiken, maar wist ik veel dat de auto 330.000 keer meer bacteriën bevat dan de gemiddelde toiletpot, dat het hergebruiken van waterflesjes gepaard gaat met het herbruiken van je eigen bacteriën, dat slippers ongekende bacteriebron zijn en dat het gebruiken van elkaars mobieltje neerkomt op zelfmoord.

Anyway, tegenwoordig ben ik me van alle objecten bewust die door grote aantallen mensen vóór mij met hun mogelijk besmette tengels zijn aangeraakt. Pinautomaten, handgrepen, trapleuningen, drukknopjes in het openbare vervoer, Thomas Berge, winkelwagentjes, printers, kopieerapparaten, koffieautomaten, deurbellen en zelfs de onschuldige snoepjesautomaat in de kantine.

In Frankrijk zijn er inmiddels bedrijven die over gegaan zijn op een stropdasverbod (omdat deze minder vaak gewassen worden dan bijvoorbeeld een overhemd)… Zusters een verzoekje, was dagelijks je doekje!

Het leven wordt je onmogelijk gemaakt met alle goedbedoelde ‘maatregelen’. Je wordt overspoeld door de media met weer een nieuw onderzoek. Maar ook goed nieuws! Want we weten nu ook dat zoenen hygiënischer is dan handen schudden. Via de mond worden namelijk veel minder bacteriën overgebracht.

Dus eh… Salaam en dikke luchtzoenen,

Eighty! 

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van