Voorpagina Ervaringen

Nature’s magic stick!

In mijn omgeving zijn mensen in no-time van kanariegeel naar hagelwit overgegaan. Nee, nee ik heb niet over de keus van interieur en ook niet over de kleur van een sportwagen! Ik heb het over de trend van tanden bleken.

Blijkbaar hoef je niet meer een celeb of een irritante Tell Sell (je weet wel die met een raar Nederlands ‘I wanna talk American’ accent) verkoper te zijn, om mensen met je onnatuurlijke witte tanden te verblinden. Het kan nu (al heel lang eigenlijk) met nature’s magic stick!

Honderden mensen hebben de trein naar bleach ville genomen en duizenden denken eraan om dezelfde “bestemming” te boeken. Het verlangen naar een sprankelende lach met überwitte tanden wordt met de dag populairder in onze samenleving. Wat ik mezelf al een poos aan het afvragen ben, what’s wrong with het ouderwets poetsen van je tanden?!

Nou ik denk dat ik het antwoord eindelijk weet. Mensen zijn het spuugzat dat de tandpasta dudes ons steeds voor de gek houden met al die gekke whitening producten die in werkelijkheid alleen je glazuur laag aantasten. Geloof mij, been there, done that, tried them all en geen één die mijn so called million dollar prodent smile tot zijn recht bracht. Totdat mijn supermama kwam aanzetten met MISWAK the Herbal toothpaste. Een tandpasta gemaakt van miswak. Je kent ze vast wel, die houten stokjes waar onze brothers op lopen te knabbelen, wat sommigen van onze generatie doen met tandenstokers a la what his name Daddy, Duddy, Diddy!

Miswak (siwak) is eigenlijk geen stokje maar een wortel van de “Salvador Perisca” boom. Deze wortel is voor mij echt the magic stick (stiekem blijft Yves Saint Laurent’s Touche Éclat mijn echte magic stick). Het reinigt je mond, maakt je tanden op een natuurlijke wijze een paar tinten lichter en je krijgt er een heerlijke frisse adem van. Het gebruik van miswak is niet alleen een plezier voor jezelf, je behaagt God er ook mee. De Profeet (vzmh) zei: “Siwak cleans the mouth and pleases the Lord.” (Bukahri). “Were it not that I might over-burden the Believers I would have ordered them to use Siwak at the time of every Prayer.” (Abu Dawood)

Dus, lieve mensen… ik zeg: go for the natural way of whitening, go for Miswak, go green en nee daar bedoel ik niet de kleur van je tanden mee ;)