Voorpagina Algemeen

Anousha Nzume fileert politieke leiders die Zwarte Piet debat ontlopen

Hulde aan Dichtbij Nederland presentatrice Anousha Nzume die gisteravond bij Pauw & Witteman wederom heeft uitgelegd waarom Zwarte Piet niet van deze tijd zou moeten zijn. Zij reageerde onthutst op de reacties van politici die het debat ontlopen, negeren en belachelijk maken. Zo deed PVV’er Bosma met een accent een verbolgen ‘allochtoon’ na en rende D66’er Pechtold weg toen Pownews verslaggever Rutger Castricum hem een vraag wilde stellen over Zwarte Piet.

Ook D66 Europarlementariër Sopie in ’t Veld werd aan tafel bij P&W geconfronteerd met de afwezigheid van de politiek in het debat, en had het er zelf ook maar moeilijk mee om Zwarte Piet te veroordelen. Ach, kijk zelf.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie