Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk, Media

Allochtonen bij P&W ‘winnen’ racismedebat met verve

Hulde dit keer aan Pauw en Witteman, die het debat over racisme gisteren aangingen met allochtonen in plaats van over hen.

Wat er gebeurde? Anousha Nzume (again) won de discussie met gemak van publicist en jurist Thierry Baudet(Thierry: ‘Grappen maken hoort bij de Nederlandse cultuur. Als je grappen kan maken over bevolkingsgroepen betekent dat dat er sprake is van toenemende gelijkwaardigheid. Anousha: ‘Nou de feiten -Amnesty, de arbeidsmarkt, onderwijs en het recht- laten zien dat er op geen enkele manier sprake is van die gelijkwaardigheid!).

Met als hoogtepunt een beschaamde Dominique Weesie van Pownews. Nadat Anousha bijna in tranen haar afkeur liet blijken over een Pownews-item waarin zwarte illegalen gevraagd werden Rutger Castricums schoenen te poetsen, reageerde die met een zwak: ‘Ja dit was niet het meest geslaagde onderwerp.’
Adverteert Geenstijl niet trots met de slogan ‘nodeloos kwetsend’? In dat geval was het item dan toch zeer geslaagd, zou je denken..

Behalve voor Anousha ook punten voor Tania Kros (‘Of ik wel eens te maken heb gehad met racisme? Nou ik ben in mijn eerste jaar in Nederland in elkaar geslagen door skinheads’ Bam! En toen moest Danny nog vertellen over zijn mishandeling..) en Zihni Özdil(‘Stereotype grappen maken ligt in dezelfde lijn als institutioneel racisme op basis van stereotypering’).

Nou goed, oordeel zelf.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie