Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Maak kennis met Kloffie Kompany

Dit keer een interview met de organisatie Kloffie Kompany! Ze zijn een heel mooi initiatief begonnen dat tijdens een bijeenkomst van Al Nisa werd gelanceerd.

MM: Wat was de aanleiding om Kloffie Kompany te beginnen?

KK: Die vraag krijgen we vaak en het antwoord is: Engeland! In London zamelt “Hands On London” alweer voor het derde jaar jassen in voor daklozen onder de projectnaam “Wrap up London”. Zij hebben dit jaar als doel om 10.000 jassen in te zamelen. Deze helden zijn onze inspiratiebron. We hadden hen echter nooit gekend zonder projectaanjager Manon , die hun flyer tegenkwam en ons aanspoorde: “dit moeten wij Amsterdammers ook doen.” Zo gezegd, zo gedaan. Na een online brainstorm onder de naam “Kloffie” en wat kopjes koffie bij de Coffee Company, stond in mum van tijd de flyer gereed om verspreid te worden en was de “Kloffie Kompany” geboren.

MM:  Kun je me wat meer vertellen over Kloffie Kompany?

KK: Wij zijn een klein groepje vrijwilligers van drie Amsterdamse dames. We doen dit volledig op vrijwillige basis en betalen tot nu toe alle onkosten zelf. Wij houden van Amsterdam en dragen graag een steentje bij aan deze geweldige stad. Omdat er in Amsterdam naar verhouding meer daklozen leven dan waar dan ook in Nederland, wilden we deze mensen extra ondersteunen. Zeker gezien de laatste winters in Nederland zo koud waren, leek het ons mooi om deze mensen met een nieuwe jas het nieuwe jaar in te sturen. Voor meer informatie en updates verwijzen we naar de fanpage: www.facebook.com/kloffiekompany. (Elke like wordt gewaardeerd!)

MM: Nu ligt de focus op Amsterdam. Heb je plannen om dit ook in andere steden te gaan?

KK: Dit is een pilot en indien dit een succes wordt dan willen we zeker uitbreiden. Niet in de zin van andere steden, maar andere voorzieningen. Denk aan schoeisel, hygiëne pakketjes, dekens en slaapzaken, sjaals en handschoenen. Onze grote droom is om uiteindelijk een opvangcentrum te openen. We willen echter wel mensen uitnodigen om soortgelijke initiatieven te starten in hun eigen stad. Rotterdammers, Utrechtenaren, Hagenezen, iedereen zou hun minderbedeelde medestedelingen op deze manier kunnen ondersteunen.

MM: Waar kunnen de mensen hun jassen kwijt?

KK: Wij staan zaterdag 7 december in koffiebar “Van de Buurt” in Amsterdam en zondag 8 december in koffiebar “Espresso Dates” te Rotterdam. (We houden van koffie). Beiden dagen van 12 uur tot 3 uur. We zijn nog opzoek naar een leuke koffielocatie in het zuiden van het land voor zondag 15 december. Wij hopen daar ook onze Vlaamse buren te trekken. Mensen kunnen ook op afspraak hun jas droppen bij de box die we huren. Bel, mail, app of sms dus vooral. (kloffiekompany@live.nl / 0626386311)

MM: Tot wanneer loopt deze actie?

KK: We zamelen nog in tot 23 december 2013, daarna willen wij via verschillende opvanghuizen de jassen bij de mensen bezorgen. We moedigen mensen aan om zelf in hun eigen kring naar jassen te zoeken.

Dank je wel voor jullie tijd! Ik hoop dat de actie succesvol zal zijn en moge Allah (SWT) jullie rijkelijk belonen voor alle moeite!

Volg Kloffie Kompany op Facebook en Twitter.
buy cialis

Een meisje dat wordt verward als Maleisisch, Indonesisch, Zuid Afrikaans en Somalisch maar in werkelijkheid volbloed Marokkaanse is. Ondanks dat zij een internationale opleiding volgt is zij in eerste instantie van plan om in Nederland aan de slag te gaan. Hoewel ze inmiddels al een aantal plekken heeft mogen bezoeken heeft ze nog een waslijst van landen die ze graag God Willende wil zien, zoals Japan. De oorzaak van haar intense behoefte om überhaupt de wereld te willen zien. Ok, ok om heel eerlijk te zijn was dat Dragonball Z maar dat even terzijde. Een ding is duidelijk en dat is dat Nederland het land blijft waar haar huis woont.

Lees andere stukken van Malika