Voorpagina Sport

Jong talent: Nassim op de Plank

Soms moet je gewoon effe op de achterbank plaatsnemen en toegeven dat je zelf niet zo heel veel toevoegt – althans: dat iemand anders gewoon veel meer naar de tafel brengt dan jij! En daar hoeft niemand zich voor te schamen.

Iemand die zijn portie talent volledig benut is onze kleine broeder Nassim Guammaz uit Spijkenisse, hier in interview met Johnny Deurknop. Nassim is pro-skater voor Vans en recentelijk europees kampioen geworden. En nu is er bij het Cinekid Festival een docu over hem te zien, genaamd Plank. Hier alvast een voorproefje van broertje zijn kwaliteiten: grof, moeilijk maar altijd met een souplesse van heb ik jou daar!

In het jaar dat Elvis stierf, werd Noureddine geboren. Op zijn negende kreeg hij een skateboard. Op zijn 20ste werd hij in Schotland verliefd op boeken. Op zijn 27ste werd hij moslim en vond hij zijn draai. Hij werkt in de gehandicaptenzorg en denkt soms dat hij bijna Arabisch kan lezen maar vraagt dan toch om een klinker. Hij jat de beste grappen van de missus, steun en toeverlaat sinds 2006. Af en toe vertaalt hij wat poëzie omdat het leven dan gewoon beter is.

Lees andere stukken van