Voorpagina Algemeen

Dr Wasif Shadid blijft hier

Toen wij nog met de luiers aan genoten van deze wereld, was er een man die al actief bezig was met het onderzoeken van de multiculturele samenleving. Wasif Shadid is zijn naam. Prof. Dr. Wasif Shadid. Bijzonder hoogleraar Interculturele communicatie aan de Universiteit van Tilburg. Hij was een van de eerste migranten die opiniestukken schreef voor de mainstream media en daarbij schoof hij nooit zijn mening onder tafel. In zijn carriere heeft hij tientallen boeken gepubliceerd, waaronder samen met Prof. van Koningsveld het bekende naslagwerk "Muslims in the Margin. Political Responses to the Presence of Islam in Western Europe”.

Afgelopen week heeft hij na 25 jaar afgescheid genomen van zijn universiteit. Zijn afscheidslezing "Multiculturalismedebat en de islam in Nederland" kun je hier nalezen. Als je meer over hem wilt weten, dan is de OBA Live interview van zeven uur vanavond een aanrader. 

Meneer Shadid, dank voor al uw werk en inspanningen. Het is goed te weten dat ook u hier blijft!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal