Voorpagina Lifestyle

Black Is Back

Amy Theehuis (ik dacht ik halaliseer haar achternaam) zong er al over in haar nummer ‘Back to Black’, Will Smith grooved on it, Prince made it sweat in ‘Black Sweat’ and Maxwell named his album ‘Black Summer Nights’ maar nu is de eer aan mij om er een stuk over te schrijven. Tijdens de afgelopen international fashion week in Amsterdam en op de runways in London, Milaan, New York en Parijs (laatste 4 fashion cities staan nog op mijn to do list) wemelde het van mannen met betoverende ogen. Wat was het dat deze ogen zo dazzling maakte? Ik greep gauw mijn camera een zoomde in op de eerste male model that was passing… FLITS! FOCUS! LOOK! ANSWER! KOHL!

Zwart is weer helemaal terug, de Saudische vrouwen zouden denk ik nu heel hard roepen "habibti, black is nog nooit weg geweest" which I totally agree with, maar om even in de fashion mood te blijven a la Anna Wintour: BLACK IS BACK en hoe…

Ja je leest het goed, mannen die hun ogen hadden omlijst met kohl. Nu denken jullie vast "hmm ok, maar dat waren modellen, in real life lopen mannen er niet zo bij", behalve the men who have that chichi vibe. Nou niet dus! Ik heb al een aantal mannen gespot in Porto, Stockholm, Londen en Fes. Mannen die het dragen omdat ze het mooi vinden en omdat het goed voor je ogen is.

Ik vond het maar raar dat mijn hippe male friends deze poëtische grunge look niet gretig hadden overgenomen, gezien zij vaak meegaan met de laatste trends. Deze laten ze zo aan hun fashionable neusjes voorbij gaan. Heb ze toen maar op de man af gevraagd waarom ze geen kohl dragen en kreeg de meest belachlijke doch hilarische comments naar mijn hoofd geslingered: "Bee, kohl is zo 610" – "Ben je helemaal gek geworden ik ben toch geen gothic" – " Ik droeg het wel op vrijdag maar mijn moeder doet het niet meer bij me op" en "Ik word van kohl alleen mooier, kan dat jullie vrouwen niet aan doen, ik ben al onweerstaanbaar". Helaas kon ik deze mannen niet zo ver krijgen om hun ogen te omlijsten met dit dramatische eyecatcherk, maar misschien dat het bij jullie wel lukt.

Kohl is echt goed voor je ogen. Onze geliefde Profeet, vrede zij met hem, heeft het volgende hierover gezegd: "kuhl made of ithmid on the eye; it brightens the eyesight, and strengthens and increases the growth of the eye lashes". (Tirmidhi) I rest my case!

Lets bring this forgotten sunnah back on the streets, lets go back to black!


Jack Sparrow volgt de Sunnah


Kohl in je ogen? Zo gepiept! Spread the word!