Voorpagina Maatschappelijk, Media

Ontroerend. Programma “Vermist” herenigt Hassan en Zoulikha

Het TROS-programma Vermist heeft op zaterdagavond een opmerkelijke “vermissing” opgelost. Nadat ze twee foto’s en een briefje uit Marokko ontvingen met de tekst “Ik ben Hassan en ik zoek mijn dochter Zoulikha”, besloot Jaap Jongbloed en zijn team de zaak te onderzoeken.

Zoulikha werd in 1996 geboren uit een relatie met Hassans ex-vriendin Rosita. Hassan verbleef echter illegaal in Nederland en werd na de zoveelste huiselijke ruzie opgepakt en uitgezet. Hij liet Zoulikha achter als baby. Jaren later schakelt Hassan vanuit Alhocaima (Marokko) Vermist in om Zoulikha op te sporen. Het resultaat ziet u hier, vanaf 31:38. Vergeet de zakdoekjes niet!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie