Voorpagina Opmerkelijk, Politiek

Campagne SGP Begonnen!

Onze SGP-broeders (en klein aantal zusters) zijn uiteraard ook al begonnen met hun campagne voor de locale verkiezingen. Dat doen zij voorlopig nog niet heel grootschalig, maar wij staan uiteraard altijd klaar om deze beste mensen een handje te helpen. Gisteren werd SGP-fractievoorzitter Klein geinterviewd over zijn standpunt over moskeeën. De vraag luidt: "U bent geen voorstander van moskees. U zou ook hebben gezegd op die bijeenkomst dat foto’s van brandende moskeeën mooie foto’s zijn?" (Omroep Gelderland)

En, zoals het een ware politicus betaamt, gaf meneer Klein daar natuurlijk een recht-door-zee-antwoord op.

Klein: "Nou… euhm…. euhm… dat is wel ietsje uit het verband gerukt"

OG: "Nou u zou het als grapje aan de keukentafel hebben gezegd dat foto’s van brandende moskees mooie foto’s zijn."

Klein: "ik heb het … euh… anders gezegd dan dat het zo letterlijk in de krant staat."

OG: "Ok, hoe hebt u het gezegd dan?"

Klein: "Ik heb aangegeven wanneer de lijn van mijn betoog volgt en wanneer je dus..euh…euh… op enig moment zegt van… eeuuuuuhm….euh… moskees horen niet in het Nederlandse thuis. Dan past het mij niet om… euhm… tegen … euh…moskees op te trekken, maar ik heb… euh euh, ja, hoe heb ik dat nou letterlijk gezegd? Dat is dan even wat lastiger. Maar ik heb er geen pijn van..euh… dat een foto van een moskee die in brand staat op dat moment naar het instituut van het islamitisch…euh… godsdienst dat die daar dan is. Dat is op geen enkele wijze …euh… in de zin van… een gunst ‘kijk nou eens wat een mooie dingen daar staan de branden’. Dat zou aanzetten tot haat en dat past niet. Dus, ik denk dat de context in het gesprek zoals dat nu, nou ja, zoals u dat zo letterlijk zegt dan is dat niet in het verband gezet en letterlijk als zodanig verwoord. het is even wat lastig om hier een antwoord op te geven …euh….want ik zie die quote niet voor me en ik weet wel in welke context dat naar voren is gebracht."

OG: "Maar het is niet zo dat u vindt dat foto’s van brandende moskees mooie foto’s zijn?"

Klein: "Nee… nee… noch van brandende kerken, noch van brandende moskees. noch van brandende huizen.
Als ik dat als zodanig zou moeten zeggen …euh…dan is dat… de letterlijke typering… nee, daar zou ik me van moeten distantieren."

zie Omroep Gelderland

Duidelijke zaak toch!?