Voorpagina Maatschappelijk

Moslims en kerst?

Veel mensen met grote dozen lopen op het station met een glimlach op het gezicht. Een volksverhuizing zou je denken maar het zijn onschuldige mensen met een kerstpakket. Ook ik heb er een gehad. Er zit ook een fles wijn in. Die heb ik maar meteen doorgegeven aan mijn collega. Na 25 jaar is er weer een heel klein beetje hoop op een witte kerst. Zelfs in het warme Jeruzalem zal het het voor de herleefde kerstman mogelijk zijn met zijn slee te reizen.

Ik betrapte gisteren een moslim gezin op kerstlichtje voor hun huis. Ze zijn niet de enige blijkt. Het eerste wat moslims volgens Ineke Strouken overnemen is het gevoel van gezellig bij elkaar komen, de knusse huiselijkheid. Raar, we hebben net Ramadan achter de rug, dat is 30 dagen lang gezelligheid met suikerfeest als afsluiter. En het offerfeest staat al om de hoek. Het gezin die werd betrapt is duidelijk: ‘Wij vieren de geboorte van een van onze profeten: Isa(as)’. Jezus dus.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal