Voorpagina Algemeen, Media

Wie liep als eerste weg?

Faizel Enait is weggelopen na een discussie met Jeroen Pauw. De twee heren werden midden in het gesprek onderbroken door Witteman voor de bekende zapservice. Pauw noemde de hoofddeksel consequent een muts en heeft bekend niet te geloven in de multiculturele samenleving. Enait op zijn beurt maakte hem en zijn collega’s uit voor mediaracisten. Bekijk het hier. Enait werd uitgenodigd omdat hij door de rechter in het gelijk was gesteld: Hij hoeft niet meer op te staan voor de rechter en de hoofddeksel is toegestaan tijdens rechtszaken. Met een selectie dure woorden vertelt hij vanuit zijn religie geinspireerd te zijn om te strijden voor de verkregen rechten. Hij meldde ook dat er moslims zijn die het niet met hem eens zijn. Ik ben er één van. Waar ik hem (en vele anderen) wel in steun is dat hij vecht voor zijn rechten, en dat doet binnen de ‘stalen kaders van de rechtstaat’. Dat is zijn goed recht als Nederlander en moet hij vooral blijven doen. 

Was het weglopen dan wel zo nodig? Nee, het is zelfs heel fout van Enait. Maar het overschakelen van Pauw&Witteman naar de zapservice is niets anders.

Update: Reageerder Alison wijst op een filmpje dat meer fragmenten bevat van dezelfde uitzending, dit geeft een ander (lees:beter) beeld van de situatie. Dank Alison.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal