Voorpagina Algemeen

Ik wil Al Jazeera English

Nieuwsverschaffers als het NOS journaal, BBC News of CNN zijn nu zo mainstream geaccepteerd dat we niet stilstaan bij wat zij ons daadwerkelijk vertellen, of beter, wat ze ons niet vertellen. Daarom werkt een uur lang Al Jazeera kijken als een openbaring op mij. In Nederland is de Arabische versie van deze in Qatar-gevestigde nieuwszender te ontvangen bij onder meer Ziggo en UPC. Wat minder tot niet bekend is bij ons westerlingen is het bestaan van Al Jazeera English. 

Met de Engelse versie is de unieke kijk op de wereld van Al Jazeera niet alleen meer weggelegd voor degenen die het Arabisch machtig zijn. Op een zeer professionale wijze geven de presentatoren met een perfect Brits accent een veel bredere kijk op de wereld dan jongens als de CNN. Vanwege die reden alleen al dient de Engelse versie van Al Jazeera standaard opgenomen te worden in het tv-pakket van Nederlandse kabelaanbieders.

Al Jazeera heeft het aanvragen van de zender bij de kabelaanbieder voor de Amerkanen (waar hetzelfde probleem heerst) makkelijk gemaakt met de website iwantaje.com. De site genereert een kant en klaar systeem waarbij met een druk op de knop een mail gestuurd wordt naar de kabelaanbieder. Op de site staan verder alle feiten op een rij en er wordt korte metten gemaakt met de vele mythes rondom Al Jazeera. Lees ze maar na.

Ben jij anno 2010 nog steeds niet bekend met AJE? Bekijk dan de vele online uitzendingen of ervaar het LIVE. En als het wat is, stuur dan de volgende e-mail naar jouw kabelaanbieder en wie weet lukt het om Nederland te verrijken.

Geachte heer/mevrouw,

Al Jazeera is beschikbaar in meer dan honderd landen en bijna 140 miljoen huishoudens over de wereld. De zender, die verschillende prijzen op haar naam heeft staan, maakt ongeëvenaarde reportages van de meest belangrijke en (onderbelichte) regionen op de wereld.

Als een abonnee van [kabelaanbieder] verzoek ik u Al Jazeera English aan uw televisie-pakket toe te voegen. Het zal een verrijking zijn.

Bij voorbaat dank,

[naam]

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal