Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Dat soort mensen…

Zijn ze nou grappig? Zielig? Gevaarlijk? Dom? Misschien een boerenmix van dit alles?

In het begin kijk je ernaar en lach je je kapot. De grappigste mensen zijn nou eenmaal de mensen die zelf niet door hebben dat ze grappig zijn. Levert natuurlijk ook leuke televisie op, zeker met wat knip- en plakwerk. Maar echt gevaarlijk zijn ze natuurlijk niet, wel een beetje zielig. Hier enkele voorbeelden in de media.

Maaaaar, laten we eerlijk zijn. Dit zijn natuurlijk de extremen binnen de groep rechtse aanhangers, totaal niet representatief voor de gehele groep. Nee, want die zijn eigenlijk veel enger. De mensen die wel een IQ hebben dat significant hoger ligt dan dat van een chimpansee. De mensen die dondersgoed weten wat Wilders en co willen, wat ze als ideaal zien (uitroeien van de Islam) en wat dat voor gevolgen zal hebben (voor de moslims). De haatdragenden, die denken dat ze hun vrijheid beschermen, maar in wezen de vrijheid van anderen vernietigen. Waren er daarom maar meer van dat soort aanhangers als in bovenstaande filmpjes. Dan konden we er even om lachen en weer doorgaan…

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van