Voorpagina Algemeen, Humor, Lifestyle, Maatschappelijk

Hier is die dan: De ‘Happy Dutch Muslims Clip’

Na alle stedenversies maakten Britse moslims van het populaire liedje ‘Happy’ een versie met alleen maar moslims. In hun filmpje zagen we allerlei soorten Britse moslims. Een gemeenschap zo divers als de Nederlandse moslimgemeenschap, die we ook graag aan de wereld willen showen. Met onze Happy Clip geven we gehoor aan de tekst die de Britten onder hun anderhalf miljoen bekeken filmpje zetten: ‘de Global Ummah where are you?! We’ve set the ball rollin’! Show us you’re happy!!!’ 

Veel mensen waren enthousiast. Dit was te merken aan de bijna honderd aanmeldingen die binnen kwamen via Wij Blijven Hier en de organisaties waarmee we het filmpje hebben gemaakt: De Moslim Omroep, moslimvrouwenorganisatie Al Nisa en het FAHM Instituut. Na twee succesvolle, maar drukke middagen vol lachende en vrolijke moslims, moest er zelfs een extra draaidag ingepland worden voor mensen die toch ook heel graag deel uit wilden maken van de clip.

Er waren ook mensen die zich afvroegen waarom we zo’n clip maakten. Dat snappen we. Zoals we al aangaven: de Nederlandse moslimgemeenschap is divers en niet iedereen hoeft achter zo’n filmpje te staan. Net zoals ook niet iedereen van Wij Blijven Hier achter het idee staat. Ook deze site bestaat uit een diverse groep moslims.

Maar om de vraag te beantwoorden..Here is why!

Wij Blijven Hier is ooit in het leven geroepen om de stem te versterken van de doodnormale moslims in Nederland. En met de Happy video doen we precies dat weer. Het is ons niet gelukt alle moslims van Nederland in de video te krijgen (sorry),  maar het laat wel mooi de diversiteit zien waar heel Nederland trots op mag zijn!

Dus waarom doet Wij Blijven Hier aan mee? Simpel, niet omdat we iets willen bewijzen, maar omdat we de wereld willen tonen dat de leukste en vrolijkste moslims wereldwijd toch echt de Nederlandse zijn.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie