Voorpagina Maatschappelijk

Tweede Generatie haalt meeste geld op voor Syrische vluchtelingen

Over twee weken begint de Nacht van de Vluchteling, een nacht waarin meer dan 1000 lopers 40 km (van Rotterdam naar Den Haag) gaan wandelen voor het goede doel. Dit jaar zal het opgebrachte geld naar Syrische vluchtelingen gaan. Inmiddels is er meer dan 300.000 opgehaald, waarvan meer dan 15.000 door ons team (meer dan 80 lopers) ‘De Tweede Generatie’. Daarmee staan we op de eerste plaats! 

Het team ‘De Tweede Generatie’ is een coalitie van verschillende organisaties. Ook Wijblijvenhier.nl is vertegenwoordigd naast Help Syrië de Winter Door, Daar El Atfaal, Wijkkeuken op Zuid, Moslimvrouwenorganisatie Al-Nisa en Amsterdam Helpt. Alle lopers laten zich sponsoren door familie, collega’s, vrienden én organiseren evenementen waarmee geld opgehaald kan worden. Zo organiseerden twee lopers, Rabia Amezian en Asma El-Fassi, tijdens de Groene (marathon) van Amsterdam een foodement. Dewi Boode heeft het op video vastgelegd, waarvoor dank!

Met nog twee weken op de teller streeft De Tweede Generatie naar een mooie eindsprint. Dus mocht je iets kunnen missen, schroom dan niet om ons team te sponsoren. Dat kan via de volgende link: http://nachtvandevluchteling.nl/detweedegeneratie_3

Bij voorbaat dank!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie