Voorpagina Algemeen, Buitenland, Politiek

Propaganda en het Rijk: de terugkeer van nazi’s in Europa (3/3)

Na jarenlange voorbereiding was het wachten op de vonk. Die vonk ontstond nadat president Janoekovitsj (op 21 november 2013) de Europese Association Agreement inruilde voor de Russische economische unie. Uit gelekte mails is gebleken dat oppositieleden al direct met de Noord-Amerikanen in conclaaf gingen. Het doel was al lang bekend: het verdrijven van president Janoekovitsj en het installeren van een pro-westers neoliberale puppet.

Noord-Amerikaanse betrokkenheid
Op 13 december 2013 gaf, de Noord-Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (voor Europa en Eurazië), Victoria Nuland, tijdens een lezing toe dat het Noord-Amerikaanse Rijk al vijf miljard dollars heeft “geïnvesteerd” om de “Europese aspiraties” van Oekraïne te realiseren. Tijdens deze lezing sprak ze vrijuit over hoe ze het democratisch proces van een soevereine staat saboteert. Senior diplomaten als Victoria Nuland en senator John McCain hielden gesprekken met oppositieleden als Klitschko, Jatsenjoek (de huidige coup premier) en neonazi Oleg Tjachnibok. Oleg Tjachnibok is de leider van de extreemrechtse nationalistische partij Svoboda. Een man, die geregeld Hitlergroeten uitbrengt en vindt dat Oekraïne geregeerd wordt door een “Joods-Moskouse maffia”. Dit zijn dan de types die de “Europese aspiraties” van Oekraïne moeten realiseren. Misschien 69 jaar te laat.

 Van links naar rechts: nazi Tjachnibok, mevrouw “Fuck the EU”, en de neoliberale puppets Klitschko en ‘Yats’

Alsof er niet genoeg Noord-Amerikaanse vingerafdrukken waren lekte op 4 februari 2014 een telefoongesprek uit tussen Victoria Nuland en GeofreyPyatt (Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne). Tijdens dit gesprek geeft Victoria “Fuck the EU” Nuland (luister rond 3:01) aan hoe er met de drie oppositieleiders (Klitschko, Jatsenjoek en neonazi Tjachnibok) wordt gewerkt om president Janoekovitsj te verdrijven. Mevrouw “Fuck the EU” heeft daarnaast een duidelijke voorkeur voor wie president Janoekovitsj moet opvolgen.“Yats is the guy” zegt ze, verwijzend naar de man die nu coup premier is.

Verder werden er zorgen geuit over neonazi “Tyahnybok and his guys”. Dat was nog licht uitgedrukt. Om de Bruine ‘revolutie’ compleet te maken lieten de (westers gesteunde) oppositiepartijen de honden van oorlog los: Pravy Sektor. Pravy Sektor, of Rechte Sector, zijn Russofobe, ultra-nationalistische, anti-Semitische gewelddadige militanten. Dit zijn de neofascistische en –nazistische militanten die tijdens de onrust in Kiev met molotov cocktails gooiden, politie met messen en wapens aanvielen, justitie ambtenaren met het leven bedreigden en tv bazen forceerden om ontslag te nemen. Niet echt koosjer volk dus. Als we kijken naar hoe de Nederlandse media Pravy Sektor omschrijft is het te verklaren waarom de burger hiervan niet op de hoogte is. De Volkskrant omschrijft Pravy Sektor als “radicale activisten” of “zelfbenoemde veiligheidstroepen”, nu.nl omschrijft ze als een “bundel van extreemrechtse activisten en hooligans”, de Telegraaf als “extreemrechtse groepen die op geweld uit zijn” en Elsevier als “extreemrechtse en anti-Russische krachten, vermengd met relschoppers” die zich door hun geweld tegen Janoekovitsj “breed geliefd maakten”. Ook de minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, heeft op zijn Facebook pagina meerdere malen de aanwezigheid van fascistische en nazistische elementen weggewuifd. Dit laat duidelijk zien dat de Nederlandse media en elite, door gecoördineerde inspanning, de burger willen misleiden van het feit dat ze fascisten en nazi’s aan de macht geholpen hebben.

Alsof dat niet genoeg was, werden er ook snipers ingezet om op willekeurige wijze mensen te vermoorden (zowel demonstranten als oproerpolitie). Uit een afgetapt gesprek tussen de Europese minister van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton en de Estoniaanse minister van Buitenlandse Zaken werd duidelijk dat de drie oppositieleden hier verantwoordelijk waren. Dit is een bekende (en smerige) tactiek, die eerder werd ingezet in landen waar het Rijk ‘democratie’ wilde promoten (lees hier).

Op 22 februari 2014, een dag nadat Janoekovitsj een deal had gesloten met de EU, moest hij vluchten voor zijn leven (toevallig?). De rechtmatige president Janoekovitsj werd vervangen door een groep samenzwerende oppositiepartijen die middels een coup d’état aan de macht waren gekomen  (lees een gedetailleerd verslag van de coup hier).

Nazi’s als buurmannen
De huidige regering in Kiev bestaat uit een fusie van pro-westerse neoliberalen en anti-Semitische & Russofobe fascisten (lees hierhier of hier). Daarom kan men meer spreken over een Bruine coup. De coupregering, die opereert als een militaire junta, is sindsdien niet gestopt om het Oekraïense volk te terroriseren en vermoorden. De huidige “anti-terror” campagne van de coupregering is geïnitieerd door het Rijk, alsmede de slachting in Odessa waar anti-coup activisten (o.a. een zwangere vrouw) levend werden verbrand. Het Rijk zet zelfs hun eigen huurlingen (Blackwater) in. Zoals uit het eerste deel naar voren kwam, de Noord-Amerikanen zullen alles inzetten om hun doelen te bereiken.

Dit alles gebeurt onder ons ogen, maar het Nederlandse volk wordt voorgelogen. Door een mist van Westerse propaganda ziet het volk niet in dat we een burgeroorlog aan het steunen zijn. Een conflict waar de Oekraïners de slachtoffers zijn, wij verliezen en het Rijk wint. De Noord-Amerikaanse imperialisten doen bijna geen zaken met de Russen en zitten veilig aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Daarentegen is Rusland een van onze belangrijkste handelspartners. Triester nog, 69 jaar na het verslaan van Hitler en Mussolini zijn er weer fascisten en nazi’s aan de macht in Europa. Aan de grens met Polen. Dat is twee landen naast ons.

 Map Europa 

Lees de complete reeks:

Deel 1: Propaganda en het Rijk: Brzezinski, pijplijnen en Oekraïne
Deel 2: Propaganda en het Rijk: schijnorganisaties en de valse belofte van de EU
Deel 3: Propaganda en het Rijk: de terugkeer van nazi’s in Europa