Voorpagina Ervaringen

One Love

Tijdens deze koude winterdagen luister ik weer vaak naar de warme nummers van Bob Marley. Ze houden me lekker vrolijk en positief en zorgen natuurlijk voor een relaaaaxte sfeer. Nummers als ?Get up, stand up?, ?Jammin?, ?Three little birds? en ?No woman, no cry? brengen je echt in die ?chill-vibe?.
Een jointje heb ik daar niet echt bij nodig. Bob Marley is genoeg. Toch heb ik wel eens de neiging gehad om het te proberen, gewoon voor één keertje, kijken wat er gebeurt. Maar gelukkig kon ik er tot nog toe wel van afblijven en ik denk dat dat ook zo zal blijven. (Dus sorry beste blow-matties, Missie ?Steek m op? wordt afgeblazen). Naast het feit dat het schadelijk is, is het ook nog eens verboden in de Islam. Ik ben (voorlopig?) dus nog zo clean als een kuiken.

Get Up, Stand Up, stand up for your right
Get Up, Stand Up, don’t give up the fight

Boy Marley is voor mij altijd wel een inspirerende muzikant geweest, vooral door zijn ijzersterke overtuiging. Je zag en hoorde aan hem, dat hij echt een doel had met zijn leven. Overal en altijd was hij een voorbeeld voor zijn Rastafari-geloof , trouw aan keizer Haile Selassie I en vertrouwen in Jah (God). Als hij sprak, sprak hij met die overtuiging. Als hij zong, zong hij met die overtuiging.

Don’t gain the world and lose your soul
Wisdom is better than silver or gold

Tijdens deze kerst- en nieuwjaarsperiode denken we toch weer altijd ietsjes positiever en hebben we toch weer een beetje hoop op ?vrede op aarde?. Dit jaar helaas weer niet gelukt, maar laten we de moed niet opgeven, mensen! Meer vertrouwen in elkaar, meer respect en liefde voor elkaar! One Love!

One love, one heart
Let’s get together and feel all right
As it was in the beginning (One love)
So shall it be in the end (One heart)
Give thanks and praise to the Lord and I will feel all right
Let’s get together and feel all right

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van