Voorpagina Algemeen

Morgen: Mawlid Festival 2010

Morgen vindt het jaarlijkse Mawlid Festival plaats in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Dit festival staat compleet in teken van Profeet Mohammed (vzmh). Op het programma staan sprekers uit Egypte, Amerika, Engeland en Nederland. Nasheed/Ilahi/Naat uit de Turkse, Indonesische, Pakistaanse en Marokkaanse cultuur. Twee dames uit Engeland die een spoken word optreden verzorgen. Er zijn workshops, Q&A-sessies, een bazaar, foodstreet, mogelijkheid voor gebeden, een talentenjacht en een speciaal programma onder toezicht van begeleiders voor kinderen van 4 tot 10. Dus neem je kinderen mee! Ook Wijblijvenhier.nl zal hier aanwezig zijn. Mis het niet! Links: verslag van vorig jaar, http://bit.ly/bH2GPZ. Hieronder vind je meer informatie over het programma.

Nieuwe onderdelen in het programma zijn dit jaar de workshops, het Kinder Mawlid met een eigen programma voor de kleintjes (4 – 10 jaar) en de Mawlidmarkt voor mooie koopjes en lekkere hapjes. En als klap op de vuurpijl is er ook een Mawlid Talentenjacht waarbij de winnaars kunnen schitteren op het podium en hun inspiratie kunnen delen met de aanwezigen. Kortom een belevenis die je niet mag missen! We hopen je op zondag 14 maart te mogen verwelkomen. InshAllah tot dan!

De gastsprekers zijn o.a.:  Shaykh Hassan Mohi ud Din Qadri (Al Azhar, Egypte)
Ustadh Usama Canon (Zaytuna Institute, Amerika)
Shaykh Faiz-ul-Aqtab Siddiqi (Hijaz College, Engeland)
Shaykh Muhammad Ramadan Qadri (Farghana, Engeland)
Dr. Mohammed Ghaly (Leiden Universiteit)
Tasneem Sadiq (Minhaj-ul-Quran)

Optredens zullen verzorgd worden door o.a.: 
Poetic Pilgrimage (Spoken Word, Engeland)
Al Minhaj (Pakistaanse Nasheed, Frankrijk)
El Biruni (Turkse Nasheed)
Sahabat (Indonesische Nasheed)
El Wafae (Marokkaanse Nasheed) 

Details
Datum : Zondag 14 maart 2010
Tijd :14:00 – 21:00
Locatie : Dr. Anton Philipszaal, Spuiplein 150, Den Haag
Contact : voor sponsoring en algemene informatie, mawlidfestival@minhaj.nl 

Kaarten
Voor kaarten, informatie en aanmelding voor het Kinder Mawlid en Mawlid Talentenjacht kun je terecht op www.mawlidfestival.nl.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!