Voorpagina Algemeen

Lachen met moslims

Vaak vertel ik mensen over mijn reizen door Pakistan. Daarbij komen leuke anekdotes om de hoek kijken. Het waren tijden vol met humor. Humor is opium voor het volk. Probleem is alleen, je moet er gevoel voor hebben. Heb je die niet, dan denk je al gauw: wat een vreemde vogels.

Amerika heeft dat gevoel dus niet en denkt dat India en Pakistan geen humor kennen. De regering van VS stuurt daarom een comedian naar de streek om te onderzoeken wat de mensen daar aan het lachen maakt. Dit zorgt voor een leuke zoektocht door de ‘moslimwereld’ naar komedie. Het is te zien in de film Looking for Comedy in the Muslim World. In de trailer zie ik veel sikhs en hindoes, de benaming ‘Muslim World’ lijkt me dan ook onterecht, zal wel een marketingtruc zijn.

Het is de vraag wanneer de film in Nederland draait. Misschien ken je een computerfreak die wat voor je kan ‘regelen’. Zo niet, hou het dan maar bij het boek Pret met Moslims van Elena Simons.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal