Voorpagina Algemeen

Imam Khalid Latif

De Amerikaanse FaithTrust Institute heeft dit jaar de nationale preekcompetitie georganiseerd met als thema vrouwenmishandeling. Het mooie ervan is dat de sprekers niet tot één bepaalde religie horen. Eén van de winnaars is een goede vriend waarover ik al een tijdje wilde schrijven: Imam Khalid Latif.

Imam Khalid is in 2007 op 24-jarige leeftijd door de burgemeester van New York benoemd tot de jongste muslim chaplain van de New York Police Department ooit. Hiervoor had hij al primeurs op zijn naam als eerste muslim chaplain op zowel de gerenommeerde Princeton University als de New York University. In die hoedanigheid heeft hij de Islamic Center at New York University (ICNYU) opgericht. Binnen deze functies is Khalif Latif uitgegroeid tot één van de leidende imams voor Amerikaanse jongeren, in het bijzonder studenten.

Met name Amerikaanse jongeren vinden zijn stijl van preken aantrekkelijk, het doet mij denken aan de Afro-Amerikaanse priesters. Bekijk zijn genomineerde khutbah (preek) over huiselijk geweld online om een betere indruk te krijgen. Het is vrijdag, een gezegende dag, dus een lezing luisteren kan geen kwaad. Ben benieuwd wat Nederland ervan vindt. Laten we hopen dat hij snel een bezoek brengt aan dit kikkerland. 

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal