Voorpagina Fatwa

Fatwa: AEL Vrijgesproken

Vandaag kwam voor AEL dan het verlossende woord, zij zijn vrijgesproken. Beetje achtergrond: o.a. de Deense cartoons raakten een gevoelige snaar bij sommige moslims en hebben een grote invloed gehad op de polemiek over vrijheid van meningsuiting. Daarop deed de AEL ook een duit in het zakje en publiceerde cartoons waarin o.a. vraagtekens werden geplaatst bij de Holocaust. De AEL wilde aantonen dat het Westen er een dubbele moraal op na houdt. Dat vond CIDI niet leuk en sleepte de AEL voor de rechter. Vandaag zijn de AEL en haar Nederlandse vertegenwoordiger Bouzerda vrijgesproken van het beledigen van het Joodse bevolkingsdeel.


Bouzerda van de AEL

Wij vragen ons bij deze af. Wat nu verder? Dit betekent dat we er allemaal op los kunnen beledigen? Moeten we dat wel doen? Bewijst dit dat er toch geen dubbele moraal is in het Westen? Is case closed?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!