Voorpagina Maatschappelijk

Sta me bij!

Ik beken. Ik ben verliefd. Op het internet. Misschien is verslaafd een geschiktere term. Als je verslaafd bent aan het net, raak je als fervente internetsurfprofessional gewend aan de ontelbare ‘blauwtjes’ die je oploopt. Hoop niet dat je me verkeerd begrijpt. Ik doe niet aan online-dating. Dat heb ik 12 jaar geleden in de TMF-chatboxes achter me gelaten toen ik er na een behoorlijke investering (lees: 20 gulden beltegoed) achterkwam dat ‘Yasmina’ in het echte leven Khalid heette. Nee, met blauwtjes bedoel ik de vele onzinnige chatroullette-achtige taferelen waar zelfs de best getrainde, de meest alerte, de meest sceptische internetliefhebber mag ondervinden hoe onsmakelijk ‘onsmakelijke content’ kan smaken. (Waarschuwing: Ik ben niet aansprakelijk voor de mentale schade, uit welke oorzaak dan ook ontstaan aan zaken of personen veroorzaakt door, of in verband met het klikken op de link).

Maar goed. Er gebeuren ook best mooie dingen. Ik ben niet hebberig, dus ik ga dit moois met u delen. Hoezo? Omdat ik de boodschap wel oké vind, geloof ik. Bovendien is het eigenlijk best een beetje waar. Uiteindelijk heb je iemand nodig die je bijstaat. En of dat nou een vader, moeder, vrouw, vriend, tamagotchi, God of een chihuahua is. Uiteindelijk is het best fijn als er iemand aan uw ziektebed, sterfbed of (in allochtoniaanse gevallen) tijdens het invullen van het aangiftebiljet er voor je is! Dus. Genoeg geluld, genoeg gediscussieerd. Loop even naar de keuken, zet een kopje koffie, pak een koekje erbij, nodig uw vijand uit, vergeet deze f*cked-up wereld (niet te lang) én laat de tekst (die zelfs een einde van de wereld aantrekkelijk maakt) op je inwerken! Peace.

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim