Voorpagina Algemeen, Grappig, Humor, Islam, Islam voor dummies, Politiek

Zijlstra: neem ook uw verantwoordelijkheid voor andermans daden

Beste meneer Zijlstra,

Precies een uur geleden heb ik bijna alle moslims in mijn omgeving bij elkaar gebracht om het volgende gezamenlijk te roepen: “ISIS is geen Islam!” Dit heb ik gedaan, omdat u in uw hoedanigheid als oud-staatssecretaris en Kamerlid altijd zinnige dingen verkondigt. Zo deed u dit laatst weer voor de camera’s van GeenStijl TV: “Misschien is het tijd dat mensen die gelieerd zijn aan de islam, imams en moslims, hardop uitspreken dat dit (ISIS) niet de islam is. En als ze dat niet doen, geven ze impliciet aan dat dit wel zo is.”

Om gelijk met de deur in huis te vallen: u heeft gelijk, ik ben verantwoordelijk voor de daden van ISIS, omdat zij immers ook in Allah geloven. Door deze brief te schrijven wil ik mij openlijk en duidelijk distantiëren van hun gruweldaden.

Het is natuurlijk van de zotte dat mensen zich niet verantwoorden voor elkaars daden, omdat zij hier moeite mee hebben. Ik heb hier gelukkig geen last van. Na het horen van uw oproep, om me als moslim-zijnde te distantiëren en te verantwoorden, heb ik een lijstje gemaakt van alle individuen en organisaties die aan de Islam gelieerd zijn en zich de afgelopen jaren hebben misdragen. Deze vindt u in de bijlage. Mocht er iemand op deze lijst ontbreken, dan hoor ik dat graag.

Maar wacht eens even, meneer Zijlstra. Hoe zit het eigenlijk met u? Verantwoordt u zich wel voor andermans daden als liberaal-zijnde?

Ik ga u natuurlijk vragen om u zich te distantiëren van Breiviks moordactie, waarbij 77 onschuldige (veelal) tieners zijn omgekomen. Hij is immers ook een Europeaan; daarnaast heeft hij donkerblonde haren, net als u. Bovendien meent hij rechts te zijn; dit is nog een reden waarom u zich alsnog kunt verantwoorden. Hoe meer overeenkomsten, des te meer u zich moet uitspreken, toch? Natuurlijk bent u er niet van af als u zich alleen uitspreekt tegen Breivik. Er zijn nog veel meer mensen die daden hebben verricht, waarvan ik vind, dat deze in uw culturele omgeving zijn veroorzaakt.

In december 2012 is er een 20-jarige jongen in de Amerikaanse staat Connecticut verantwoordelijk geweest voor de dood van tientallen onschuldige kinderen en zes volwassenen. Ik heb u toen nergens in de media horen roepen dat dit niet goed is. De dader was opgegroeid met de westerse normen en waarden. Ook dit is een reden voor u, om afstand te nemen van hem, nietwaar? Misschien is het een idee dat mensen die gelieerd zijn aan de westerse cultuur zich hardop uitspreken tegen deze gruweldaden. Als zij dat niet doen, dan geven zij impliciet aan dat moordzucht een vast onderdeel is van de westerse cultuur.

U heeft zich wel uitgesproken tegen de Holocaust en aangegeven dat het een grote fout is geweest van uw landgenoten om mee te helpen aan de vreselijke dood van honderdduizenden joden. Echter heeft u zich mijns inziens niet voldoende gedistantieerd. Met deze brief verzoek ik u om uzelf nogmaals openlijk te distantiëren in de media.

Ook zou ik willen, dat u afstand neemt van de volgende zaken, die in uw culturele sfeer zijn veroorzaakt: de verwende autochtonen die voor de nodige kommer en kwel hebben gezorgd in Haren; de economische crisis die tot bloei is gekomen door uw mede-kapitalisten; de koloniale afslachting die veroorzaakt is door uw eigen Nederlandse grootouders; en de kruistochten die aangewakkerd zijn door uw mede-Europeanen.

En als u zich niet distantieert van al deze zaken, dan impliceert dit, dat u deze daden goedkeurt. In dat geval moet ik alle VVD’ers die deze brief lezen, oproepen om zich te distantiëren van u. En als die VVD’ers zich niet distantiëren van u, dan geven ze impliciet aan dat uw manier van denken kenmerkend is voor de VVD.

PS: In de bijlage vindt u de gegevens van moslims in mijn omgeving die niet meededen aan de ‘’hardop- uitspreken-tegen-ISIS campagne’’. Zij zijn dus pro-ISIS en staatsgevaarlijk.

Mustafa is geboren en opgegroeid in het ‘’wilde westen’’ van Rotterdam. Zijn roots liggen diep in de grond van de Taurus gebergte van Adana (Turkije). Hij is een bestuurskundige en student Islamitische Theologie. Hij is een rasechte Rotterdammert en zet zich onder meer in voor jongerenbegeleiding, orgaandonatie onder nieuwe Nederlanders en diverse maatschappelijke vraagstukken. Hij bouwt liever bruggen en gaat graag in gesprek met ‘’de ander’’, mits er Turkse thee is natuurlijk.

Lees andere stukken van Mustafa