Voorpagina Algemeen

WK in Gaza

Sport doet mij niets, wat voor sport dan ook, ik kijk er niet naar en ik doe er niet aan mee. Sport in georganiseerde vorm is naar mijn mening de meest overschatte nutteloze bezigheid ooit door de mens bedacht. Echter voor Gaza zet ik mijn desinteresse in sport eventjes opzij! Ter herinnering: Gaza is dat stukje Palestina waar iets meer dan een jaar geleden een slachting plaatsvond die men de naam oorlog gaf. Het is een stukje Palestina dat al vijf jaar belegerd, uitgehongerd en beschoten wordt door de zionisten in collaboratie met de lachende koe en anderen zoals hij die zich tooit met de titel: Hoeder van Mekka en Medina.

Hoewel de meesten van ons hen vergeten zijn, hebben de mensen in Gaza niets van hun strijdlust verloren en weigeren zij zich over te geven! Zelfs de tientallen miljoenen dollars kostende barrière van staal, die de lachende koe in opdracht van zijn meesters in Washington en Tel Aviv heeft aangelegd, kan hen niet tegenhouden. Want zoals overal houden ook de mensen in Gaza van het leven (Wij houden van het leven.. Gedicht van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish) en zij zullen zich aan dat leven klampen tot de laatste snik, wat de kolonisten en hun handlangers ook zullen doen om hen dat leven zo ondraaglijk mogelijk te maken!

Gaza leeft! Gaza voetbalt! In Gaza wordt een alternatief WK gevoetbald. De afgelopen twee weken heeft men in Gaza een WK gevoetbald in protest tegen de voortdurende belegering. Als men niet door de belegering naar het WK kan gaan, dan organiseren we er zelf maar eentje! Het WK begon op 1 mei en zal symbolisch vandaag eindigen: op 15 mei de dag van de Nakba. Gedenk Gaza! Gedenk de Nakba!

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who’s wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze
We will not go down
In the night, without a fight

We will not go down
In Gaza tonight

Mohammed is: Een Man (althans als men dat woord slechts als geslacht opvat), een Moslim (in hart en nieren totaal, echter in daad maar mondjes maat), een Maliki (maar tot zijn schande moet hij bekennen al-Muwatta nog nooit gelezen te hebben), een Afrikaan, een Noord-Afrikaan, een Maghrebijn, een Berber/Amazigh, een Riffijn, een Ayzenay, een Aqarou3, een Arabier (in culturele zin), een Westerling, een Europeaan, een Nederlander, een Hollander, een Zuid-Hollander, een Leidenaar, een Voorschotenaar, een Vlietwijker.

Lees andere stukken van