Voorpagina Algemeen

Stemmen voor een gebedsruimte

De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis vroeg aan internetters te stemmen op hun favoriete project. Het project met de meeste stemmen wordt door de stichting vervolgens gerealiseerd. Naast een kapel, tuinen en extra voorzieningen voor een revalidatiecentrum, was er het 1 ton kostend project ‘inrichting en aankleding van de islamitische gebedsruimte’. Voor het laatstgenoemde is via sociale netwerksites een campagne opgezet.

Inmiddels zijn de 19.851 stemmen geteld en gecheckt, en hoe verrassend: De gebedsruimte is het winnende project. Je kunt in het ziekenhuis binnekort een gebedsruimte met heerlijk tapijt verwachten. Mooi hoe het ziekenhuis aandacht geeft aan het toenemend aantal medewerkers en patiënten dat moslim is. Chapeau.

De stichting schrijft: "In deze gebedsruimte kunnen patiënten en hun familie maar ook medewerkers van het ziekenhuis terecht voor de salat, de dagelijkse rituele gebeden. Maar ook op andere momenten van de dag kunnen zij daar terecht om te bidden, de koran te lezen of zich in stilte terug te trekken. Dat hieraan behoefte is, is duidelijk. Patiënten, bezoekers en medewerkers maken veelvuldig gebruik van de hiervoor ingerichte ruimtes in het huidige Carolus Ziekenhuis en het Groot Ziekengasthuis."

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal