Voorpagina Fatwa

Fatwa: ANWB op ’t matje

Hoofddirecteur Guido van Woerkom van de ANWB liet zich onlangs niet zo positief uit over Marokkanen. Op een conferentie gaf hij aan dat hij zijn vrouw liever niet met de taxi wilde laten reizen, omdat er "nog wel eens een Marokkaan achter het stuur zou kunnen zitten". Dat willen Marokkanen in Nederland natuurlijk niet horen. Op Facebook gingen verschillende berichten rond om de ANWB te boycotten, van Woerkom aanklagen, etc… Uiteindelijk heeft SMN die aanklacht ingetrokken, nadat de directeur zijn excuses had aangeboden.

Overdreven reactie? Of moet er zo hard ingegrepen worden, want dit kan echt niet meer? Zou jij zelf de ANWB boycotten als excuses uitbleven?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!