Voorpagina Algemeen, Jouw Dagelijkse Dosis

Jouw Dagelijkse Dosis: een juz’ per dag

Ramadan staat voor de deur. In die speciale maand hebben moslims de gewoonte iedere dag een juz’ (deel) van de Qur’an te lezen. De Qur’an bestaat uit in totaal 30 juz’. Wijblijvenhier wil graag bijdragen aan de diepte van de leeservaring. Iedere dag in Ramadan schrijft een team van schrijvers daarom een reflectie op de juz’ die praktisch de hele oemma, moslimgemeenschap, die dag leest: Jouw Dagelijkse Dosis.

Alle lezers worden uitgenodigd hetzelfde te doen, en hun eigen reflectie op de juz’ van de dag in de reacties te plaatsen. Wat is jou opgevallen toen je de juz’ las, welke passages sprongen er voor jou uit, wat raakte jou? Heb je een speciale herinnering bij een bepaald stuk? Wees creatief, leg vooral je ziel erin en breng een vonk over van wat er door je heen gaat wanneer je de Qur’an leest. Wij verheugen ons erg op jullie bijdragen!

Nog even kort:

Wat: iedere dag een prikkelend stukje reflectie in blogvorm op de juz’ van die dag, gemodelleerd naar Your Daily Dose van Suhaib Webb, maar dan net iets uitgebreider.

Wie: een vast team van zeven auteurs en een aantal gastauteurs, die samen een weerspiegeling vormen van de diversiteit van de Nederlandse moslimgemeenschap.

Waarom: het stimuleren van het lezen van een juz’ per dag tijdens Ramadan onder de moslimgemeenschap, het reflecteren erop en in dialoog treden over die reflecties.

Jouw Dagelijkse Dosis:

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie