Voorpagina Algemeen

WBHnietalleen: Samen ontvasten

Gezelligheid tijdens Ramadan is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. De maand Ramadan is bij uitstek de maand van sociale contacten. Om de eenzaamheid zoveel mogelijk te beperken, en om de samenhorigheid te vergroten in Nederland, introduceert WBH dit jaar het volgende initiatief: WBHnietalleen. WBH brengt organisatoren van iftars in contact met mensen die aan iftars willen deelnemen.

Wat is het?
WBH bemiddelt tussen mensen die bij moslims thuis willen ontvasten en moslims die graag een iftar willen hosten.

De host organiseert een iftar, waar geinteresseerden aan deelnemen. Zowel de host als gast geven zich op, die vervolgens met elkaar in contact worden gebracht.

Leuk, hoe doe ik mee?

Maak jouw wens om host en/of gast te zijn tijdens de Ramadan bekend door desbetreffende (dit) formulier in te vullen. WBH knoopt de rest verder aan elkaar vast. Registreer online door op de volgende keuzes te klikken:

Ik wil een iftar organiseren
Ik wil een iftar bijwonen als gast

WBH garandeert de privacy van deelnemers. Daarnaast hoeven gasten niet mee te vasten. Het gaat bij WBHnietalleen om de sociale interacties tijdens de iftars.

Wij hopen op zoveel mogelijk gezegende ifar-bijeenkomsten in heel Nederland.

Ramadan mubarek!

Foto: Hans Splinter

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie