Voorpagina Fatwa, Politiek

9 Juni: Op wie ga je stemmen?

Het RTL debat tussen beoogde premiers is achter de rug. Nog iets meer dan twee weken. De grote vraag… zijn we er wijzer van geworden of niet? We vroegen onlangs op wie degenen die ons via facebook volgen gaan stemmen. Vrijwel allen bevonden zij zich aan de linkerkant van het spectrum. Hieronder de meest opvallende reacties op de vraag ‘op wie ga je stemmen’.

Souad Bentoe L Ashraaf Ik stem op PVDA. Redenen:
– Een partij die sterk in zijn schoenen staat en weet goed waar ie voor staat
– Ik vind PVDA enige partij ( na CDA) die de Fitna veroorzaker Wilders kan verslaan.
– Naam zegt het al: PARTIJ VAN DE ARBEID!

Tijani Goullet PvdA is tegen dubbele nationaliteit, tegen een tweede huis voor Turken en Marokkanen in het geboorteland…. moet ik nog doorgaan? PvdA is PVV-light. PvdA is tegen neef/nicht-huwelijk. Neef en nicht die met elkaar trouwen, zou onnatuurlijk en ongezond zijn, zegt de PvdA. IVF voor blanke, niet-islamitische vrouwen en homohuwelijk is volgens de PvdA wel natuurlijk en gezond.

Ismail Abushams Ik had Islam Democraten wel nationaal willen zien gaan .
Werd die NMP niet geleid door een ex-LPFr ???

Driss Lakbiach Advies, stem links, anders krijg je niks!!!!

Izz Ad-Din Ruhulessin Blanco of piratenpartij. Je moet niet voor drie kruimels op links stemmen omdat je er van rechts er maar één krijgt. Je moet het hele brood nemen omdat je een staatsburger van Nederland bent. PvdA is niets meer dan een salonsocialistische partij met een white mans burden.

Ceylan Pektas-Weber Een paar jaar geleden zei iemand bij het stembureau: “Ah deze mevrouw komt ook altijd…” Leek voor hem nog wel bijzonder voor ’n vrouw met hoofddoek. Volgens mij heb ik gestemd sinds dat mocht, en dat is al heel lang, haha! Dus deze keer ook i.A. Toen ik 18 was, begon ik bij de VVD (de tijd van Hans Wiegel n.b.!) en in de loop der jaren schoof ik steeds meer op naar links, tot een paar jaar geleden 1x SP. Maar ben al een tijdje terug bij GroenLinks. Op het gebied van islam-gerelateerde onderwerpen waren ze de afgelopen jaren af en toe iets minder consequent in hun uitspraken, maar in hun beleid wel: transparant, sociaal, vooruitstrevend. Net als op andere beleidsterreinen. En hoewel iets minder enthousiast dan mijn 81-jarige vader, hoor ik Femke Halsema wel graag debatteren :-). Heb nog wel even getwijfeld over D’66 trouwens. Vindt Pechtold wel erg goed in het debat, maar ben erg geschrokken van hun gezwabber toen ze de laatste keer meeregeerden.

Go Red Mijn stem gaat naar de SP. Al jaren de enige echte consequente linkse partij. Idealen die echt idealen zijn en niet in de uitverkoop worden gezet.
SP, all the way !

Oussama Aouaj Ik was gisteren dolgelukkig dat PvdA meer gaat bezuinigen. Bezuinigingen worden door veel mensen als asociaal gezien. Maar er moet bezuinigd worden. Ook is de PvdA van plan om niet in 1 keer veel te bezuinigen. Dat geeft dus wat meer vertrouwen aan de consument vergeleken met VVD die eerste jaar heel veel wil bezuinigen.
Zoals het er NU uit ziet, zal mijn stem naar de PvdA gaan. Ik ben alleen bang dat het onderwijs en gezondheid eraan gaat lijden.
Maar goed, we zien nog wel. Ik vind alleen dat de partijen wat actiever mogen zijn. Want verkiezingen zijn bijna!

Abdulwahid Mo Op dit moment overweeg ik PvdA omdat indien Markt Rutte premier zou worden, de verleiding tot emigratie onverdraaglijk sterk zou worden. Alhoewel (zeker na het lagerhuis debat) Pechtold steeds meer indruk op mij weet te maken, zeker niet alleen omdat ik moslim ben.

Ismail Abushams “zijn er nog mensen die rechts stemmen?”
Een stem op de PvdA , of D66 is al een rechtse stem…

Oussama Aouaj @Ismail Abushams: Hahaha, dat is het meest rechtse dat we kunnen gaan idd.

Dit zijn de punten die ik het belangrijkst vind.
– Economische herstel, groei conjuntuur.
– Onderwijs. Onderwijs moet onaangetast blijven, anders heeft nederland over 10 jaar met een brain-drain te maken.
– Gezondheid en sociale zekerheid. Verzekeringen vergoeden nu al geen moer meer, dus verdere bezuinigingen gaan de verkeerde kant op. Ook moeten we uitkijken dat we niet op de VS gaan lijken.

D66 is de partij die het dichtst bij mijn wensen komt dus daar wil ik het liefst op stemmen. Ook vind ik Pechtold over d ejaren heen erg sterk.
Maar goed PvdA is de grootste “niet rechtse” partij. En aangezien het naar uit ziet dat VVD bij winst zal proberen een coalitie te vormen met PVV is de drang groot om PvdA te stemmen.
Maar ik vind Cohen niet erg overtuigend en bovendien zal het onderwijs onder PvdA lijden. Ik zit dus in een best groot dilemma en ik denk dat de meeste mensen hier hetzelfde probleem hebben.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van Wij Blijven Hier!